Logo Realitatea.md

Ministerul Sănătății: Zece persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă

23 Martie 2020, 09:59 // Societate

În dimineața zilei de astăzi ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat datele actualizate privind situația epidemiologică din țară. Deși numărul celor infectați cu noul tip de coroavirus nu a crescut peste noapte, la moment zece persoane internate la Spitalul „Toma Ciorbă” se află în stare gravă.

Potrivit datelor oficiale, pe teritoriul Republicii Moldova rămân înregistrate 94 de cazuri confirmate de coronavirus, 38 de cazuri fiind de import (Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina și Rusia), iar restul 54 sunt cazuri de transmitere locală:

  • Chișinău – 24,
  • Hîncești – 15,
  • Căușeni- 4,
  • Ialoveni- 3,
  • Ștefan Vodă- 3,
  • Sîngerei- 2 cazuri,
  • Soroca și Anenii Noi - câte un caz.

„La Spiatalul „Toma Ciorbă” sunt spitalizate 80 de persoane cu diagnosticul confirmat și zece sunt în stare gravă, șapte au stare satisfăcătoare, iar 67 de cazuri - evoluție stare medie”, a precizat ministra Dumbrăveanu.

Ieri la Spitalul „Toma Ciorbă” erau spitalizate 65 de persoane, dintre care doar 6 erau în stare gravă.

Starea celor 8 copii de la Spitalul Clinic Municipal de boli contagioase este medie. La Spitalul Clinic Republican sunt internate 3 persoane, una având o stare de gravitate medie ușoară, iar celelalte două înregistrează o evoluție gravă.

Ministra Sănătății a recunoscut că există îmbolnărviri în rândul lucrătorilor medical, dar în rândul Poliției de Frontieră. Totodată aceasta nu a oferit mai multe detalii, menționân că Ministerul va proteja datele cu caracter personal.

Totuși, aceasta a făcut referire la o mamă care a fost spitalizată cu un copil mic și a ascuns faptul că a intrat în contact cu o persoană revenită dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus. Timp de câteva zile, cât copilul acesteia a beneficiat de tratament, medicii au fost expuși riscului de infectare.

„Doar după ce am realizat ancheta epidemiologică și am determinat cercul de persoane care au fost în contact cu tatăl familiei respective, doar după ce s-a intervenit printr-un dialog mai intens cu mama respectivă, ea a recunoscut faptul dar deja a pus în risc sănătatea lucrătorilor medicali”, a declarat Dumbrăveanu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)