Logo Realitatea.md

Ministra Justiției: Dacă CSP va continua concursul pentru funcția de procuror, acesta va fi ilegal

17 Septembrie 2019, 07:42 // Societate

Ministra Justiției, Olesea Stamate, susține că, dacă CSP va continua concursul pentru selectarea noului procuror general, inițiat anterior, atunci acest concurs va fi ilegal. Aceasta pentru că a fost modificată de Parlament Legea Procuraturii, iar noile prevederi stabilesc o nouă metodă de selectare a candidatului pentru fotoliul de procuror general. Declarația a fost făcută potrivit IPN la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

„Ei vor încălca legea dacă vor continua concursul pentru că proiectul de lege stipulează clar în dispoziții finale și tranzitorii că orice concurs în desfășurare la momentul aprobării acestei legi se sistează. În momentul în care acest proiect de lege este aprobat de Parlament, ei sunt obligați să sisteze concursul care este în desfășurare”, a declarat Olesea Stamate.

Ieri seara târziu, Parlamentul a votat modificarea Legii Procuraturii, în varianta propusă de Ministerul Justiției și cu amendamentele propuse de deputați. Legea a fost aprobată în a doua lectură.

Astfel, candidatul la funcția de procuror general va fi selectat de către CSP în baza unei liste propuse de comisia creată în cadrul Ministerului Justiției pentru preselecția candidaților.

CSP a anunțat săptămâna trecută că la concursul pentru funcția de procuror general inițiat anterior și-au prezentat dosarele șapte candidați.

CITEȘTE ȘI:

Legea Procuraturii: Maia Sandu încă nu poate răsufla cu ușurare. Chiar și așa, „s-a făcut un pas enorm”

Concursurile publice și soarta lor de a eșua... Ce se va întâmpla cu cel pentru suplinirea funcției de procuror general

(VIDEO) Reforma Procuraturii a trecut de lectura finală. Greceanîi: „Noapte bună”

(VIDEO) De la procuror general european, la expert european în comisia de evaluare. Cum va fi achitat

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile