Logo Realitatea.md

Ministra Sănătății atenționează: În Chişinău, s-ar putea reveni la unele restricţii mai drastice

23 Septembrie 2020, 07:18 // Actualitate

În Chişinău, s-ar putea reveni la unele restricţii mai drastice. Prezentă la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR, ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că nu are sens să fie impuse măsuri restrictive pe întreg teritoriul Republicii Moldova, dacă situaţia este favorabilă în unele localităţi.

Oficiala a precizat că măsurile restrctive la nivel naţional ar avea impact şi asupra învăţământului şi asupra mediului de afaceri.

„Măsurile pot fi înnăsprite. Din punct de vedere epidemiologic, am vorbit de anumite aspecte, cum ar fi distanţa fizică, evitarea transportului public  purtarea măştilor. Este vorba de monitorizarea acestui proces de către autorităţi”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a precizat că preturile din Chişinău au oferit un suport foarte mare Guvernului în respectarea măsurilor anti-COVID 19.

„Nu poate Ministerul de Interne să meargă la nesfărşit cu bâta, este vorba şi de responsabilitate, dar şi de implicarea autorităţilor locale. Noi şi acum avem restricţii pentru aflarea copiilor pe terenul de joacă, dar nimeni nu respectă. Nu poate poliţistul să meargă doar pe amenzi, trebuie să fie şi o implicare a autorităţilor publice locale”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Aceasta a precizat că există trei coduri de alertă - galben, roşu şi potrocaliu.

„La fiecare cod sunt indicatori pentru declanşarea acestuia şi măsurile care sunt recomandate pentru autorităţile publice locale care trebuie instituite”, a spus oficialul, care a mai precizat că reglementările în acest sens există deja.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile