Logo Realitatea.md

Ministra Sănătății a transmis mesajul lucrătorului medical infectat cu coronavirus de o pacientă care a ascuns anumite date (VIDEO)

24 Martie 2020, 09:49 // Societate

„Ajutați medicii să vă ajute. Livrați date veridice, atunci când intrați în contact cu ei, pentru că generați efecte negative nu doar pentru sănătatea dvs., dar și a lucrătorilor medicali”. Acesta este mesajul pe care l-a transmis lucrătorul medical prin ministra Sănătății. Viorica Dumbrăveanu a spus că a făcut public cazul acesteia doar după ce și-a cerut acordul.

Între timp, numărul cazurilor pozitive de coronavirus rămâne încă 109.

Este vorba despre o asistentă medicală de la Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1. Ea a fost infectată de către o pacientă care s-a internat cu copilul său pentru tratament, dar nu a spus că a contactat cu o persoană revenită dintr-o zonă-focar, mai exact cu soțul său care s-a întors dintr-o țară în care sunt înregistrate cazuri de Covid-19.

Starea asistentei medicale este de gravitate medie. Cel puțin asta spunea tot ministra Sănătății în briefingul de presă susținut aseară.

În același timp, două secții ale instituției de sănătate menționate au intrat în carantină, 29 de lucrători medicali aflându-se în izolare la domiciliu. Potrivit administrației, celelalte activează în regim normal.

Amintim că, anterior, un medic reanimatolog de la Spitalul Clinic Republican a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Femeia lucra în secția de terapie intensivă, unde sunt bolnavii în stare extrem de gravă. Era de gardă, când starea unei pacientei s-a agravat și a fost nevoită să o treacă la respirație dirijată, a intubat-o. După cum descriu cei din China, Coreea, acesta este cel mai riscant moment, când poate să se molipsească medicul.

Medicul primește tratament, iar starea sa este de gravitate medie, dinamică ușor pozitivă. Personalul medical, care a lucrat în acea tură, este în carantină: șase la număr.

Totodată, cu câteva zile înainte de cazul de mai sus, s-a aflat că un lucrător medical din cadrului Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost infectat cu coronavirus.

CITEȘTE ȘI:

Cinci raioane noi apar pe „harta Coronovirusului” din Republica Moldova! Unde au mai fost identificate cazuri de COVID-19

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile