Logo Realitatea.md

Miniștrii delegați de PDM în Guvern nu au coronavirus. Primul deja și-a făcut apariția în public!

27 Mai 2020, 09:34 // Societate

Cei cinci miniștri delegați de PDM în Guvernul condus de Ion Chicu - Cristina Lesnic, viceprim-ministra pentru Reintegrare; Sergiu Railean, ministrul Economiei și Infrastructurii; Oleg Țulea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene; Alexandru Pînzari, ministrul Apărării și Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării - nu sunt infectați cu noul tip de coronavirus. Marți și-au făcut testele, iar rezultatele au fost negative.

„Miniștrii PDM au făcut testul la noul Coronavirus, după ce pe 20 mai au participat la ședința Fracțiunii Parlamentare a PDM, la care a fost prezent un deputat democrat testat ulterior pozitiv la COVID-19. Le urăm miniștrilor PDM multă sănătate și succese în activitatea instituțiilor pe care le conduc, în beneficiul cetățenilor noștri”, se anunță într-un comunicat de presă al PDM.

Este de menționat că primul din cei cinci miniștri care și-a făcut apariția în public a fost Igor Șarov. Acesta a semnat, împreună cu primarul capitalei Ion Ceban, un memorandum de colaborare privind învățământul de la distanță. Au fost făcute și declarații în acest sens.

Amintim că miniștrii sus-menționați, dar și întreg Parlamentul trebuia să dea testul la Covid-19, după ce s-a aflat că deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc a fost diagnosticat pozitiv. Deputați din cadrul PAS și „Pro Moldova” și-au făcut publice rezultatele negative și solicită desfășurarea ședinței în plen pentru această săptămână. Însă, în același timp, s-a aflat că deputatul PSRM Vladimir Mizdrenco este și el infectat cu noul virus.

Primul membru al Guvernului condus de Ion Chicu care a fost diagnosticat pozitiv a fost ministrul de Interne, Pavel Voicu, delegat în Cabinetul de miniștri de către PSRM. Acesta s-a tratat și la fel a început să fie prezent la evenimente publice.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile