Logo Realitatea.md

Miniștrii desemnați vor depune, astăzi, jurământul de învestire. Candu va semna decretele

25 Septembrie 2018, 09:23 // Actualitate

Noii miniștrii desemnați ai Sănătății - Silvia Radu și Agriculturii – Nicolae Ciubuc vor depune, astăzi, jurământul de învestire în funcție. Decretele urmează să fie semnate de șeful Legislativului Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării.

Colaj foto: Nicolae Ciubuc și Silvia Radu

Amintim că, ieri, magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingând de două ori candidaturile propuse de prim-ministru.

Curtea Constituțională a constatat, la cererea unui grup de deputați, circumstanțele ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru asigurarea exercitării atribuţiilor constituţionale în scopul numirii candidaţilor propuşi de prim-ministrul Republicii Moldova pentru funcţiile de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi cea de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi intrării acestora în exercitarea mandatului.

La 18 septembrie curent, Coaliția de guvernare, în frunte cu PDM au luat decizia de a face în cadrul Cabinetului de miniștri remanieri de cadre. Astfel, Svetlana Cebotari, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), și Liviu Volconovici, Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), au fost retrași din funcție. La MSMPS a fost desemnată Silvia Radu, iar la MADRM Nicolae Ciubuc, candidaturi respinse de către șeful statului pentru a fi numiți în funcție.

Ceremonia de semnare a decretelor va avea loc la Reședința de Stat, la ora 16.00. Evenimentul va putea fi urmărit pe Realitatealive.md.

VEZI ȘI:

Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Politic Naţional al PDM: Componența Guvernului va fi modificată (VIDEO)

Un NOU val de remanieri la Guvern! Cine sunt cei doi miniştri care vor rămâne fără fotolii (VIDEO)

ULTIMA ORĂ! Silvia Radu, propusă pentru funcția de ministru al Sănătății

De la AIPA, în fruntea unui Minister: Cine este Nicolae Ciubuc - propus pentru funcţia de ministru al Agriculturii

Citeste tot despre: candidații, Candu, decrete, jurământ, miniștrii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile