Logo Realitatea.md

Ministrul Apărării: Armata Națională nu mai este o instituție marginalizată

29 Ianuarie 2019, 07:52 // Societate

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, susține că Armata Națională nu mai este o instituție marginalizată, așa cum a fost până acum. Potrivit lui, a fost readusă în atenția publicului și a autorităților statului. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.

Foto simbol: Eugen Sturza/ Facebook

„Acum câțiva ani, nu cred că cineva vorbea despre Armata Națională. Cu toate problemele, insuccesele, reușitele ei, dar despre ea nu se vorbea, de parcă nici nu ar fi existat. Este o problemă să ceri de la Armata Națională rezultate și performanțe atât timp cât ai uitat de ea peste 20 de ani”, a spus ministrul, scrie IPN.

Despre Alianța Nord-Atlantică, Eugen Sturza spune că NATO îi acordă suport Republicii Moldova nu mai mult decât țara poate solicita și accepta. „Niciodată NATO nu a venit în Republica Moldova și nu a impus nimic. Noi am mers și am solicitat ajutor”, a notat ministrul, referindu-se la colectarea pesticidelor cu ajutorul NATO, dotarea câtorva spitale cu echipamente medicale și securitatea cibernetică.

Eugen Sturza spune că, în 2019, vor continua investițiile în Armata Națională, contingetele moldovenești vor continua să participe la exercițiile militare internaționale: „Avem exerciții multiple planificate pentru 2019. Totodată, ne propunem să extindem numărul de studii la care vor participa militarii noștri – la colegii și universități militare din întreaga lume”.

De asemenea, ministrul spune că își propune să lărgească cooperarea internațională cu partenerii prin prezența militarilor moldoveni în misiuni de menținere a păcii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile