Logo Realitatea.md

Ministrul Chiril Gaburici, într-o vizită de lucru în Ucraina: ”Ne așteaptă o zi plină de negocieri”

18 Iunie 2018, 11:20 // Economie

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici se află într-o vizită de lucru la Kiev, Ucraina, astăzi, 18 iunie. Oficialul este însoțit de către secretarul de stat al Ministrului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu.

Foto simbol: Facebook.com/Gaburici Chiril

„Ne așteaptă o zi plină de negocieri cu colegii din Ucraina. Energetica, transportul și relațiile comercial-economice sunt doar câteva dintre subiectele centrale de astăzi. Să avem cu toții o zi productivă și o săptămână cât mai bună”, a scris Chiril Gaburici pe pagina sa de Facebook.

În cadrul vizitei, Chiril Gaburici va avea o întrevedere cu Vladimir Kistion, unul dintre co-președinții Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucraineană, în care vor discuta despre relațiile economice și comerciale, inclusiv relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina.

Pe parcursul întâlnirii vor fi discuții asupra subiectelor precum domeniul economic, transportul, infrastructura, mediul și sectorul energetic.

La fel, se va discuta și despre dificultățile și soluțiile de reglementare a relațiilor comercial-economice dintre aceste două state.

De asemenea, ministrul Economiei, Chiril Gaburici va avea o ședință și cu prim-viceprim-ministrul Ucrainei, Ministrul al Dezvoltării Economice și al Comerțului, Stepan Kubiv și cu viceministrul Energeticii și Industriei Cărbunelui al Ucrainei, Natalia Boico.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile