Logo Realitatea.md

Ministrul de Interne a dezvăluit că polițistul implicat în accidentul mortal ar fi băut alcool

14 Ianuarie 2021, 15:44 // Auto

Polițistul de patrulare, care a tamponat mortal o femeie pe trecerea de pietoni în seara de miercuri, ar fi consumat băuturi alcoolice. Despre asta a dezvăluit ministrul de Interne, Pavel Voicu, făcând referire la informațiile preliminare, în contextul în care rezultatele probelor prelevate de la șofer încă nu le deținea. Declarații despre accidentul grav au fost făcute în cadrul unei emisiuni radio - „Atitudini” de la Sputnik.

„Fiecăruia dintre noi ni se poate întâmpla să nimerim într-un accident rutier ... cei care conduc, dar și pietonii, pentru că ei tot sunt participanți la trafic, indiferent că este polițist, pedagog sau altă categorie de angajați. Eu sunt indignat, când un angajat chiar al unui serviciu specializat în prevenirea și combaterea accidentelor rutiere comite un accident rutier, are și viteză. Acum se examinează și probele pentru a stabili dacă era în stare de ebrietate, dar preventiv informația este că a consumat băuturi alcoolice. Un polițist zilnic vede care sunt consecințele. Mai mult decât atât a fugit de la fața locului”, a condamnat Pavel Voicu.

În același timp, ministrul a explicat că trebuie să conștientizăm că și polițiștii fac parte din această societate: „Din cei 18 mii de angajați nu poți să-i selectezi pe toți perfecți. Regret că unii colegi de ai mei nu au conștientizat și, în consecință, și-au distrus cariera, viitorul”.

În prezent, persoana este arestată și urmează să fie trasă la răspundere pentru accidentul soldat cu deces și părăsirea locului accidentului, pentru care legislația prevede de la 6 la 15 ani de închisoare. Ministrul a dat de înțeles că în cazul șoferului - polițist de patrulare - s-ar putea face referire la circumstanțe agravante.

Citeste tot despre: accident, Pavel Voicu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile