Logo Realitatea.md

Ministrul Justiției cât pe ce să fie luat la bătaie în fața Curții Constituționale. A fost salvat de poliție (VIDEO)

21 Ianuarie 2021, 16:36 // Stiri

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost huiduit astăzi la protestul din fața Curții Constituționale, când a ieșit de la ședința CCM, unde s-a examinat sesizarea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Embed:

După ce s-a sfârșit audierea părților implicate în ședință, la care a participat și ministrul Justiției Fadei Nagacevschi, drept reprezentant al Guvernului și care a cerut CCM să respingă sesizarea deputaților, Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, a ieșit din clădirea Curții Constituționale afară, unde mai multe persoane, împărțite în două tabere „pro” și „contra” de a oferi unui statut special limbii ruse în Republica Moldova l-au luat la rost.  

Persoanele care protestau pentru a respinge legea aprobată de PSRM-Partidul Șor-Pentru Moldova și deputații „neafiliați politic” l-au luat la huiduit pe Nagacevschi numindu-l „trădător” și „animal”.

Ministrul Justiției era cât pe ce să fie luat la bătaie de către persoanele nemulțumite de solicitarea acestuia făcută către magistrați, însă datorită intervenției prompte a poliției acesta a reușit să se urce în mașina de serviciu și să plece „viu și nevătămat”.

Amintim că, astăzi Curtea Constituțională a anulat legea ce acorda limbii ruse un statut special pe teritoriul țării noastre în detrimentul limbii de stat - cea română.

Mai multe detalii la acest subiect găsiți mai jos:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile