Logo Realitatea.md

Mircea Snegur a dăruit Academiei de Științe a Moldovei o colecție de enciclopedii (FOTO)

09 Septembrie 2019, 10:35 // Life

Primul Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, Doctor Honoris Causa al Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), a făcut a dăruit înaltului for științific impresionanta Colecție de cărți „Enciclopedia Britanică”.

Foto: asm.md

Prețioasa colecție a fost transmisă președintelui AȘM, academicianului Ion Tighineanu, în prezența membrilor Prezidiului AȘM, a reprezentanților Aparatului Administrativ al AȘM. De îndată ce a fost donată, Colecția, constituită din 33 de volume și-a ocupat un loc de prestigiu pe rafturile noii săli de lectură a Academiei de Științe, inaugurate de Ziua Limbii Române. 

Președintele Mircea Snegur a menționat că decizia ca Enciclopedia Britanică să ajungă la Academie a avut loc sub deviza dar din dar.

„La timpul respectiv mi-a fost oferită și mie în dar de către Fundația Soros-Moldova și atunci când eu mi-am încheiat activitatea în calitate de președinte am mai păstrat-o un timp. Mă ocupam și eu de știință în mod activ și mai apelam, cu ajutorul nepotului, fiicei, nu mă pricep la engleză. Dar am hotărât, în mod cert, că e cel mai bine ca această capodoperă să aparțină Academiei de Științe a Moldovei”, a menționat fostul președintele al țării Mircea Snegur.

La rândul său, președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu a exprimat cuvinte de gratitudine ex-președintelui țării pentru aceast cadou inedit, asigurând că Enciclopedia Britanică, în Academia de Științe a Moldovei, în sala de lectură, va fi utilizată de către cercetători, de către tineri, de către toți cei dornici de a cunoaște, grație bogăției de informații care se conține în ea.

Enciclopedia Britanică este o lucrare de referinţă indispensabilă şi uşor de consultat care acoperă multe arii de cunoaştere: istorie, geografie, ştiinţe, religie, sport, tehnologie, arte, şi răspunde rapid şi precis dorinţei generale de informare. Enciclopedia Britanică este cea mai veche enciclopedie generală scrisă în limba engleză. Considerată de mulți ca fiind prima autoritate în domeniu, articolele sale sunt de regulă considerate corecte, de încredere și bine scrise. Prima ediție a fost publicata la 1768 la Edinburgh, în Scotia.

Foto: asm.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4428 -0.1782%
USD USD 17.4979 0.2527%
RUB RUB 0.2851 0.8490%
RON RON 4.0685 -0.1620%
UAH UAH 0.7200 -0.4838%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

14 ian, 12:10 //

Foto: publika.md Surpriză! Cum un deputat socialist a modificat radical inițiativa de indexare a pensiilor de 2 ori pe an, înainte de a fi votată în Parlament

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”