Logo Realitatea.md

Mirosul neplăcut din Chișinău a ajuns și la Parlament. Vor fi organizate dezbateri publice în legătură cu această problemă

11 Septembrie 2019, 11:57 // Actualitate

Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională din Parlament au decis organizarea dezbaterilor publice în legătură cu miroul urât din capitală, care persistă deja de două luni. În cadrul dezbaterilor planificate pentru săptămâna viitoare ar urma să fie invitați reprezentanții mai multor instituții publice, dar și unii agenți economici.

Foto Simbol

„Reieșind din faptul că de două luni de zile municipiul Chișinău se sufocă în mirosuri a căror sursă nu a fost încă identificată, propun ca săptămâna viitoare să avem dezbateri. Eu singură locuiesc la Botanica …”, a declarat președinta Comisiei, Violeta Ivanov, scrie ZdG.

La dezbaterile publice ar urma să participe primarul interimar, reprezentanții ministerului Sănătății și ministerului Mediului, S.A. „Apă-Canal Chișinău”, directorul Stației de Epurare, doi agenți economici, precum și reprezentanți ai Procuraturii și ai ministerului Afacerilor Interne.

Amintim că, de o perioadă îndelungată, un miros neplăcut persistă în municipiul Chișinău. De asemenea, s-a intensificat și poluarea râului Bâc, fapt ce a devenit subiect de investigații pentru Poliție, Procuratura Generală (PG) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

PG a inițiat a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate, iar Ministerul Afacerilor Interne a dispus efectuarea controalelor inopinate la instituțiile publice responsabile și la întreprinderile private pentru a verifica în ce măsură aceștia respectă legislația în domeniul protecției mediului.

De menționat că, anterior și Guvernul s-a sesizat pe cazul acestei probleme și a dispus ca să fie investigată sub toate aspectele de unde provine acest miros neplăcut și din ce surse este poluat excesiv râul Bîc. 

La același subiect:

Apă-Canal Chișinău a găsit „vinovații”! Mirosul neplăcut din capitală, provocat de trei tone de resturi de pește

Mai în glumă, mai în serios, mirosul neplăcut din Chișinău i-a afectat și pe scriitorii de pe Aleea Clasicilor (FOTO)

Citeste tot despre: audieri, Bîc, comisie, miros neplăcut, Parlament
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile