Logo Realitatea.md

Mișcarea Politică Unirea condamnă primirea lui Krasnoselski la reședința de la Condrița de către Dodon. Cere demiterea acestuia

28 Iulie 2020, 15:44 // Politica

Mișcarea Politică UNIREA condamnă primirea, la reședința prezidențială de la Condrița, a liderului regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Reprezentanții Mișcării solicită convocarea Parlamentului, suspendarea din funcție și tragerea la răspundere a lui Igor Dodon „pentru înaltă trădare de stat”.

„Pentru prima dată, după 1990, este comis un asemenea act de sfidare completă a independenței și suveranității Republicii Moldova, a statalității însăși, atât de mult „apărată” de stânga pro-rusă. După ce, la ordinul lui Dodon, MAI și-a bătut joc de veteranii războiului de la Nistru, târându-i cu fața pe asfalt, astăzi același Dodon recidivează, călcând în picioare Constituția și toate actele normative naționale și internaționale cu privire la regimul neconstituțional de la Tiraspol, reprezentanții cărora, identificați pe teritoriul Republicii Moldova, urmează a fi arestați”, menționează mișcarea politică într-un comunicat de presă.

Potrivit Mișcării Politice Unirea, prin aducerea liderului separatist la Chișinău, într-o vizită ca pentru un șef de stat, „Igor Dodon a pângărit memoria celor căzuți la război, a scuipat în mamele și soțiile care și-au pierdut apropiații pe câmpul de luptă în războiul moldo-rus”.

Precizăm că, astăzi președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Potrivit Serviciului de presă al Președinției, după întrevederea celor doi, s-a desfășurat ședința în format lărgit a celor două părți.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile