Logo Realitatea.md

Mitropolia anunță că parohiile și mănăstirile vor fi ajutate cu bani. Nu spune cu ce sume anume

01 Aprilie 2020, 12:40 // Economie

În perioada stării de urgență, parohiile și mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova vor primi ajutor financiar din partea Direcției mitropolitane pentru întreținerea sfintelor lăcașe. Asta se arată într-un anunț plasat pe site-ul oficial al Mitropoliei, fără a fi menționate despre ce sume este vorba.

Foto: timpul.md

„Preacuvioşi, Preacucernici Părinţi, Preacuvioase Maici, în aceste vremuri de încercare și îngrijorare, provocate de răspândirea crescândă a contaminării cu coronavirusul Covid-19 în țara noastră, luând act cu multă îngrijorare de nevoile stringente ale parohiilor și mănăstirilor noastre văduvite de credincioși, am decis să venim cu un sprijin din partea Direcției mitropolitane, prin alocarea unui ajutor financiar în mărime direct proporțională cu numărul păstoriților fiecărei parohii sau mănăstiri, pe toată perioada stării de urgență”, scrie în mesajul lui Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir.

Mijloacele bănești vor fi repartizate protopopilor și ulterior distribuite către beneficiari, cu îndemnul de a folosi aceste resurse la întreținerea în această perioadă de criză a edificiilor eclesiale și acoperirea cheltuielilor curente.

„Continuăm să ne rugăm pentru toţi cei bolnavi de la noi şi din lumea întreagă, pentru toţi medicii, asistenţii şi lucrătorii medicali de pretutindeni, care cu deplină jertfelnicie deservesc nevoile celor bolnavi, făcând eforturi demne de toată recunoştinţa noastră. Suntem încredinţaţi că împreună, uniţi în rugăciune şi dragoste creştină, cu nădejdea în ajutorul Preamilostivului Dumnezeu şi al Maicii Lui Preacurate, vom izbândi!”, scrie în același mesaj.

Amintim că pe stare de urgență instituită în Republica Moldova din cauza răspândirii coronavirusului a fost interzisă oficierea slujbelor religioase în prezența enoriașilor. Inițial, s-a permis cu desfășurarea lor afară, adică nu în incinta bisericilor, însă după ce numărul cazurilor pozitive cu Covid-19 au continuat să crească, s-a luat o decizie mai dură în acest sens. Până la ora publicării acestei știri, erau 353 de persoane infectate.

CITEȘTE ȘI:

Doi preoți au fost diagnostigați cu coronavirus. Dacă se va mai încerca oficierea slujbelor, polițiștii vor împărți ferm amenzi

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile