Logo Realitatea.md

Modalitatea de prezentare a rapoartelor în Parlament de către instituțiile statului urmează să fie unificată

18 Februarie 2020, 13:01 // Politica

Legislația privind prezentarea rapoartelor anuale ale autorităților publice aflate sub control parlamentar va fi unificată. Astfel, Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea, în lectura a doua, a unui proiect de modificare și completare a unor acte legislative.

Foto Simbol

Potrivit documentului, se dorește a stabili expres modalitatea de raportare a activității anuale, precum și termenul-limită de prezentare a rapoartelor în plenul Parlamentului pentru Curtea Constituțională, Banca Națională a Moldovei, Consiliul Superior al Magistraturii, Comisia Electorală Centrală, Agenția pentru Reglementare în Energetică, Comisia Națională a Pieții  Financiare, Centrul Național Anticorupție,  Consiliul Audiovizualului, Curtea de Conturi, Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, reprezentantul Guvernului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (agentul guvernamental) și Avocatul Poporului.

Fiecare entitate publică va avea un termen expres stipulat pentru prezentarea raportului în plenul Parlamentului.

Potrivit autorilor, în prezent, unele autorități publice prezintă rapoarte anuale ale activității în plenul Parlamentului, altele doar remit, depun sau expediază documentele. Pentru a unifica și uniformiza modalitatea de raportare a apărut necesitatea unei asemenea inițiative.

Autorii proiectului sunt deputații Zinaida Greceanîi și Dumitru Diacov, precum și ex-parlamentarii Tudor Deliu și Iurie Țap.

Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1290 0.0010%
USD USD 18.5163 -0.6471%
RUB RUB 0.2447 0.4103%
RON RON 4.1626 -0.1224%
UAH UAH 0.6787 -0.8618%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile