Logo Realitatea.md

Modificări în structura organizatorică a CNAM, aprobate de Guvern. Unele direcții vor fi lichidate și vor apărea subdiviziuni noi

30 Septembrie 2020, 16:25 // Economie

Astăzi au fost aprobate modificări în hotărârea Guvernului privind statutul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Proiectul prezentat de ministra Dumbrăveanu prevede modificarea structurii organizatorice a CNAM. Iar pentru a unificare reglementările în acest sens, au fost abrogate alte două acte normative.

Foto: agora.md

Dacă proiectul va fi aprobat de Parlament, urmează să fie reorganizată secția management strategic în direcția strategie și guvernanță instituțională. Acest lucru va asigura implementarea eficientă a procesului de management strategic prin prosma celor 3 etape: formularea, implementarea și evaluarea strategiei instituționale, a managementului riscurilor din cadrul CNAM.

Va fi lichidată direcția de economie și finanțe prin crearea a două subdiviziuni structurale autonome și anume:

  • Direcția economie cu atribuții ce vizează planificarea și raportarea precum și analiza economică ce vizează categoric gestionarea mijloacelor financiare ale fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală:
  • Direcția contabilitate cu realizarea de activități eficiente în evidența contabilă și efectuarea de plăți conform prevederilor și sarcinilor prevăzute de legislație.

Va fi reorganizată secția tehnologii informaționale. De asemenea, va fi creată o subdiviziune autonomă responsabilă de analiza și documentarea garanțiilor în sănătate în coraport cu sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală. O altă subdiviziune va fi responsabilă de evidența și raportarea medicamentelor.

Implementarea prevederilor proiectului va fi realizată în limitele fondului de administrare al CNAM și a unităților de personal, aprobat anul curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9904 -0.6738%
USD USD 17.0326 0.0446%
RUB RUB 0.2175 -2.2911%
RON RON 4.0999 -0.7288%
UAH UAH 0.6002 -0.1663%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile