Logo Realitatea.md

Moldova va primi peste un milion de dolari din partea Marii Britanie pentru a îmbunătăți transparența și incluziunea procesului electoral

14 Decembrie 2017, 20:40 // Economie

Ambasada Britanică la Chișinău va oferi Republicii Moldova peste un milion de dolari, în cadrul proiectului PNUD „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” (EDMITE), care a fost lansat în toamna acestui an, pentru a îmbunătăți transparența și incluziunea procesului electoral.

Banii vor fi utilizați pentru susținerea integrității procesului electoral prin sprijinirea dezvoltării și implementării modulului de raportare și informare despre finanțarea partidelor politice. Modulul va stabili nu doar standardele regionale în acest domeniu, dar și va contribui la creșterea transparenței procesului electoral.

Proiectul are ca scop alinierea prevederilor legale naționale la standardele internaționale relevante, ceea ce va contribui la desfășurarea proceselor electorale incluzive și transparente pentru toți alegătorii eligibili, atât cei din țară, cât și cei aflați peste hotarele Republicii Moldova.

Beneficiarii principali ai proiectului sunt Comisia Electorală Centrală, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, Agenția pentru Servicii Publice, precum și Centrul de Guvernare Electronică.

Proiectul v fi implementat pe o durată de trei ani, cu susținerea PNUD Moldova, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Poporul American, Ministerul Regatului Olandez pentru Cooperare și Dezvoltare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile