Logo Realitatea.md

Moldovean, stopat la volanul unui automobil introdus ilegal în țară și cu actele expirate. Explicația șoferului

24 Octombrie 2020, 11:30 // Societate

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au depistat în orașul Otaci un autoturism, care ar fi fost introdus ilegal în Republica Moldova și pentru care au fost prezentate acte de însoțire expirate. Audiat, conducătorul auto a comunicat că şi-a achiziţionat maşina de la un locuitor al orașului Rîșcani, documentele fiind deja perfectate contra sumei de 300 de dolari.

foto: border.gov.md

Acum o zi, ofițerii de investigații și cei ai Secției Echipe Mobile din cadrul Direcţiei au acționat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în zona de frontieră. Astfel, în orașul Otaci a fost oprit în trafic un Opel Vectra, cu numere de înmatriculare lituaniene. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean moldovean de 28 de ani, locuitor al raionului Ocnița. Din cercetările primare s-a stabilit că toate actele de însoțire nu sunt valabile, iar autoturismul cu mult depășise termenul legal de ședere pe teritoriul Republici Moldova.

Ca urmare, mijlocul de transport a fost indisponibilizat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Otaci, iar acţiunile pentru elucidarea cazului sunt întreprinse în continuare de către poliţiştii de frontieră. Conducătorul auto riscă o pedeapsă contravențională prin cumul, pentru „nescoaterea de pe teritoriul vamal al Republicii Moldova a mărfurilor, obiectelor şi altor valori introduse cu scopul de a fi tranzitate prin teritoriul ei în termenul stabilit de organul vamal”. 

Conform legii, această contravenție se sancţionează cu amendă de la 6 la 30 de unităţi convenţionale.

Foto: border.gov.md

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile