Logo Realitatea.md

Doi moldoveni, cercetați de polițiștii de frontieră români pentru prezentarea unor permise de conducere false

12 Septembrie 2019, 15:12 // Societate

Doi moldoveni sunt cercetați de Poliția de Frontieră română, fiind prinși cu permise de conducere false, prezentate în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa și unui echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi. Ambii concetățeni se aflau la volanele unor microbuze.

foto: I.T.P.F. Iași

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliției de Fronetieră Iași, ambele cazuri au avut loc pe data de 10 septembrie. Astfel, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa (n.r. partea română), s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei pentru a ieşi din România, cetățeanul moldovean V. I., în vârstă de 33 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

Câteva ore mai târziu, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Drânceni, un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz, înmatriculat în Moldova şi o remorcă, înmatriculată în Lituania, condus de cetăţeanul din moldovean M.G., în vârstă de 34 de ani.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la controlul de frontieră, polițiștii de frontieră români au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că cele două permise de conducere nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Astfel,  s-a stabilit că V. I. este posesor de permis de conducere, dar că acesta i-a fost retras pentru o perioadă de 36 de luni. Celălalt moldovean, M.G. în genere nu deţine premis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile