Logo Realitatea.md

Momentul în care este găsită fără suflare a patra victimă a deflagrației din sect. Rîșcani. Atenție: Imagini cu impact emoțional!

08 Octombrie 2018, 12:23 // Societate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a făcut publică o secvență video din cadrul operațiunii angajaților în blocul de pe bd. Moscova 11/5  din Chișinău. Este surprins momentul în care a fost găsită fără suflare cea de-a patra victimă a deflagrației.

Este vorba despre o femeie identitatea căreia încă nu a fost stabilită. Se vehiculează că ar putea fi soția bărbatului de 77 de ani care a murit pe patul de spital în urma rănilor grave. Versiunea, însă, nu a fost confirmată oficial.

Potrivit IGSU, corpul a fost recuperat de la etajul 14. Cu o zi înainte, salvatorii și pompierii au recuperat alte două corpuri neînsuflețite - o femeie de 30 de ani și copilul său de 4 ani.

Începând cu dimineața de 8 octombrie, operațiunile de căutare-deblocare au fost reluate. La fața locului, activează celula de criză condusă de șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

Realitatea.md amintește că rezultatele preliminare ale IGSU arată că explozia ar fi avut loc, după ce unul din locatari a uitat să închidă robinetul buteliei cu gaz. Femeia care locuia în apartamentul cu pricina era în stare conștientă, atunci când a fost preluată de ambulanță. Ea a declarat că a aprins un chibrit și s-a întâmplat totul.

În acest sens, Procuratura municipiului Chișinău a inițiat un proces penal, care ar fi temei pentru declanșarea unei cauze penale pentru omor din imprudență. Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului, unde a avut loc deflagrația propriu-zisă, nu au exploatat butelia de gaz în conformitate cu normele de securitate, atunci ei riscă de la 2 până la 6 ani de închisoare.

Potrivit ultimului bilanț, patru persoane sunt moarte, iar mai multe - s-au ales cu diverse traumatisme, unele fiind internate în stare gravă la spital.

CITEȘTE ȘI:

Președintele Igor Dodon: „Sunt dispus să ofer sprijin, inclusiv material, tuturor familiilor care au avut de suferit”

Familiile persoanelor decedate în urma exploziei din sec. Rîșcani vor primi ajutoare de câte 50 de mii de lei

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile