Logo Realitatea.md

Momentul reținerii lui Andrei Brăguța, bărbatul decedat în Penitenciarul nr. 13: A provocat un scandal cu înjurături și violență (VIDEO)

01 Septembrie 2017, 18:13 // Societate

Andrei Brăguța, bărbatul care a decedat în Penitenciarul nr. 13, a fost violent în timpul reținerii, dar și în perioada când a fost ținut în comisariatul de poliție. Dovadă sunt imaginile video apărute în presă.


Foto: captură video

Acest lucru reiese din imaginile video obținute de reporterii Deschide.MD pe surse. Înregistrările sunt din timpul reținerii lui Brăguța și imagini din timpul aflării sale la Comisariatul Centru. Imaginile video probează comportamentul extrem de violent al lui Brăguța față de oamenii legii, culminând și cu o bătaie provocată în curte.

Solicitat de Realitatea.md, șeful Direcției Urmărire penală din cadrul Procuraturii Generale, Adrian Mircea, a declarat că Procuratura Generală s-a autosesizat în urma informației apărute în presă și a demarat cercetările conform procedurilor stabilite.

„Având în vederea decesul persoanelor, a fost deschisă o urmărire penală pe art. 150, al.4 pentru faptul săvârșit, nu pe persoană. Ancheta urmează să stabilească persoanele implicate în acest caz și anume cine a avut legătură cu decesul deținutului Andrei Brăguța. S-au ridicat înregistrări video, înscrisuri de la reținere până la deces, pentru a se întreprinde măsuri de urgență pentru stabilirea tuturor detaliilor și persoanelor implicate în acest caz. Cazuri de decesuri în penitenciare au mai avut loc, de aceea nu este nimic nou pentru Procuratura Generală. Dăm asigurări că toate circumstanțele vor fi elucidate, iar rezultatele vor fi făcute publice, indiferent de circumstanțe sau funcțiile persoanelor implicate”, a declarat Adrian Mircea.

Menținăm că astăzi, atât Poliția Capitalei, cât și Ministerul Justiției și Departamentul Instituțiilor Penitenciare au anunțat că mai mulți angajați au fost suspendați din funcție pentru perioada ancheteiîn scopul cercetării obiective și plenare a circumstanțelor cazului”. 

Realitatea.md amintește că rudele bărbatului decedat învinuiesc oamenii legii că l-ar fi bătut, în timp ce acesta se afla în arest preventiv, pe când administrația pușcăriei neagă acuzațiile și susține că s-ar fi stins de pneumonie.

ATENȚIE, IMAGINI CU LIMBAJ NECENZURAT!

Citește și:

UPDATE! Cazul bărbatului, care a decedat în Penitenciarul nr.13: Responsabili, SUSPENDAȚI din funcție pe parcursul anchetei

Un tânăr a murit în condiții suspecte în Penitenciarul nr.13 din Capitală. Rudele susțin că a fost bătut, iar DIP neagă

Ministrul Justiției a venit cu o reacție în cazul tânărului, care a murit în condiții suspecte la Penitenciarul nr.13 din Capitală

(VIDEO) Reprezentanții DIP și ai Ministerului Justiției au dat declarații evazive în fața presei despre bărbatul stins în Penitenciarul nr.13

Noi detalii în cazul decesului din Penitenciarul nr. 16! Poliția explică acest caz, pas cu pas: de la reținerea tânărului, până la moartea lui

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile