Logo Realitatea.md

Moneda virtuală Bitcoin a ajuns la cea mai mare valoare atinsă vreodată

03 Decembrie 2020, 06:00 // În lume

De la începutul anului, bitcoin a crescut cu peste 170%. Moneda virtuală a avut nevoie de aproape trei ani pentru a depăși recordul anterior, când a atins un nivel mai mic cu aproximativ 137 de dolari față de actuală cotație, scrie Bani.md.

Foto: unsplash.com

Analiștii sugerează că unii investitori au considerat moneda virtuală un „refugiu sigur” într-un moment de incertitudine cauzat de pandemia de coronavirus. Totuși, acest refugiu rămâne volatil.

Bitcoin a scăzut sub 3.300 de dolari la un moment dat, după ce a atins recordul anterior.

Paypal este un alt factor care a susținut creșterea bitcoin. Compania a permis folosirea platformei pentru a cumpără și vinde monedele virtuale. Astfel, mari investitori instituționali care și-au declarat interesul de a cumpără fonduri legate de cripto-monedă.

Printre aceștia se numără Guggenheim Partners, o firma de pe Wall Street care a anunțat pe data de 27 noiembrie că ar putea investi până la 530 milioane de dolari într-un fond de investiții legat de bitcoin.

„Se pare că nu trece o zi în care nu citim un titlu despre un fond sau o companie care să-și exprime intenția de a pune o parte din fondurile lor în bitcoin. Previziunile sunt de obicei greșite, deci este foarte probabil să existe mai multe scăderi și multă volatilitate. Dar de dată această lucrurile par diferite de maximul din 2017, se pare că există o cerere reală”, a spus Rhian Lewis, autorul cărții The Cryptocurrency Revolution.

Un alt factor este îngrijorarea investitorilor legată de faptul că eforturile băncilor centrale de a face față COVID-19 vor alimenta inflația.

Aurul și alte metale prețioase sunt utilizate în mod tradițional pentru acoperirea împotriva unui astfel de risc.

Dar pentru că, în teorie, se poate crea doar o cantitate limitată de bitcoin - a fost conceput pentru a permite producerea a doar 21 de milioane de bitcoini, dintre care aproximativ 18,6 milioane există deja - unii îl favorizează că alternativă.

Există totuși riscuri legate de moneda virtuală.

„Nu investiți niciodată bani pe care nu va puteți permite să îi pierdeți. Bitcoin este un activ speculativ și are un istoric de accidente bruște. Nu merită să-ți riști casă sau economiile de o viață pentru asta. Și împrumutul pentru a investi în bitcoin sau alte criptomonede este o idee proastă, cu excepția cazului în care sunteți comerciant profesionist”, a spus scriitoarea financiară și economică Frances Coppola.

Citeste tot despre: bitcoin
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile