Logo Realitatea.md

Moțiunea simplă adresată ministrului de Externe a căzut din lipsă de cvorum. Toți deputații, cu excepția PSRM și PCRM au părăsit sala în semn de solidaritate (VIDEO)

22 Iunie 2017, 16:08 // Politica

Moțiunea simplă înaintată de către PSRM împotriva ministrului de Externe, Andrei Galbur, a căzut din lipsă de cvorum. PLDM, PL, PDM și grupul Parlamentar Popular European au părăsit sala Plenului în semn de solidaritate, astfel, moțiunea simplă a fost automat respinsă.

Embed:

Fracțiunea PLDM a declarat că această moțiune nu este nimic altceva decât un fel de ping pong și show politic. Astfel, acestor declarații s-au alăturat și ceilalți deputați, iar în semn de solidaritate, aleșii poporului au părăsit ședința Parlamentului.

Președintele PCRM Vladimir Voronin, deși fiind conștient că acest lucru nu este posibil, a cerut ca moțiunea să fie retrasă de pe ordinea zi, astfel, stârnind hohote printre deputați.

„Socialiştii caută nod în papură ca să acumuleze balanță pozitivă. Din nimic fac problemă, iar noi trebuie să stăm în Parlament şi să ascultăm aiureli”, a declarat Voronin.

Totodată, câțiva deputați au cerut ca dezbaterea moțiunii să aibă loc cu ușile închise, însă propunerea nu a fost suspusă votului.

Ședința s-a încheiat după ce în sală au rămas doar 27 de deputați, din 90 prezenți la început.

Amintim că PSRM a înaintat moțiunea simplă împotriva ministrului Andrei Galbur după ce instituția pe care o conduce a anunțat că cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile