Logo Realitatea.md

Motive de bucurie pentru nostalgici. A apărut imprimanta care transformă instant pozele de pe telefon pe hârtie (VIDEO)

11 Septembrie 2019, 11:23 // Tech

Motive de bucurie pentru nostalgicii pozelor clasice, pe hârtie. A fost lansată pe piață imprimanta care poate transforma, instant, pozele de pe smartphone pe hârtie. Aparatul costă 129 de dolari, iar un set de 8 rezerve de hârtie costă 18,99 dolari.

Simplu de folosit şi eficient, Polaroid Lab adaptează principiul de funcţionare al aparatelor foto cu developare instant pentru era telefoanelor inteligente.

În loc să încerce fără succes înlocuirea smartphone-ului de buzunar cu un dispozitiv incomod de transportat şi folosit, Polaroid Lab se prezintă ca un laborator ad-hoc pentru transpunerea pozelor din format digital pe suport de hârtie. Până aici, nimic nou. Imprimantele foto de buzunar existând de mult timp pe piaţă, oferind instantanee chiar de mai bună calitate decât acest dispozitiv ciudat.

Farmecul lui Polaroid Lab constă în efectul retro pe care îl conferă pozelor generate exclusiv prin metode low-tech. Astfel, în locul capului de imprimare şi hârtie specială avem film fotografic veritabil, identic celui folosit în anii '90 de aparatele foto cu developare instant. Sistemul optic foloseşte un sistem de oglinzi şi obturator cu acţionare manuală pentru încadrarea imaginii afişate de ecranului unui smartphone pe hârtia fotosensibilă.

Pentru generarea unei poze este de ajuns să aşezăm telefonul mobil pe suportul Polaroid Lab, având grijă ca imaginea să fie afişată la dimensiunea corectă pe ecranul telefonului întors cu faţa în jos, după care apăsăm butonul roşu pentru declanşarea obturatorului. Operaţiunea este asistată cu o aplicaţie care asigură afişarea corespunzătoare a imaginilor, orice model smartphone începând cu iPhone 6 fiind compatibil.

Urmând expunerii iniţiale cu durată de câteva secunde, poza ieşită pe la partea de jos a aparatului mai are nevoie de alte câteva minute pentru auto-developare.

Cu preţ de 129 dolari, Polaroid Lab funcţionează cu rezerve standard  de „hârtie” 600 series pentru aparate foto cu developare instant, disponibile la preţ de 18.99 dolari per set de 8 bucăţi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile