Logo Realitatea.md

Moțpan: L-am informat pe Dodon încă la 1 iulie 2019, printr-o scrisoare secretă, că Plahotniuc, Iaralov și Jhashi au obținut dubla identitate (FOTO)

07 Februarie 2020, 13:05 // Actualitate

Deputatul PPDA, Chiril Moțpan, susține că l-a informat pe șeful statului Igor Dodon, încă la 1 iulie 2019, printr-o scrisoare secretă, adresată personal acestuia, despre faptul că Vladimir Plahotniuc, Serghei Iaralov și Vaja Jhashi au obținut documente pentru o a doua identitate.

Captură Video

Potrivit lui Moțpan, în acea scrisoare l-a informat pe Dodon că implicați în această procedură de oferire a documentelor pentru dubla identitate au fost implicați doi angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din cadrul Secției producere.

„La 14 iunie, 2019, ora 17:00, Serghei Iaralov și-a perfectat un pașaport, valabil pentru 10 ani. Pe data de 17 iunie 2019, Sistemul Informațional al ASP a picat pentru câteva ore, iar acest fapt, potrivit unor surse, în această perioadă ar fi fost ștearse date importante din sistem”, a menționat Moțpan astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul susține că, toate informațiile pe care le dezvăluie acum Dodon sunt secrete de stat, iar acest fapt rezultă că șeful statului încalcă legislația la acest capitol. „Codul penal spune că divulgarea secretului de stat de către o persoană căreia i-au fost făcute cunoscute sau i-au revenit conform serviciului, dacă nu constituie trădare sau spionaj se pedepsește cu amendă de la 500 la 95- unități contravenționale sau cu închisoare până la 4 ani”, a spus Moțpan.

Totodată, Chiril Moțpan spune că l-a informat pe Dodon că, pe Ilan Șor și pe Vladimir Plahotniuc, la traversarea frontierei de stat, atunci când au fugit din țară, ar fi fost ajutați de către proprietarul Sheriff, Victor Gușan.

„Atunci când domnul președinte apare în fața presei mândru „ca un cavaler de Moldova” și face dezvăluiri privind identitatea unor personaje politice, de care cunoștea încă de 7-8 luni în urmă, mi se pare cel puțin straniu. Dânsul are posibilitatea să apară cu astfel de declarații mereu, însă o face doar atunci când unele informații de interes public sunt vehiculate de presă”, a conchis Moțpan.

Amintim că, ieri șeful statului, Igor Dodon, a dezvăluit că, cea de-a doua persoană cu dublă identitate în Republica Moldova, nu este fostul vicepreședinte democrat Serghei Iaralov, ci tot un apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, omul de afaceri de origine georgiană Vaja Jhashi.

Omul de Afaceri, Vaja Jhashi, a negat că ar deține dubla identitate și a menționat că este gata să își apere demnitate și numele în instanțele de judecată. 

Foto: Chiril Moțpan/cotidianul

Vedeți și: 

Igor Dodon: Nu Serghei Iaralov, ci Vaja Jhashi este cel care deține ilegal o a doua identitate în Moldova (VIDEO)

(DOC) Vizitele lui Vlad Plahotniuc în SUA: Câte au fost, ce durată au avut și prin ce aeroporturi a zburat. Miami - destinația preferată

(DOC) Vizitele lui Vlad Plahotniuc în SUA: Câte au fost, ce durată au avut și prin ce aeroporturi a zburat. Miami - destinația preferată!

Iaralov este cel care alături de Plahotniuc are a doua identitate în Moldova. Ce nume și-a ales fostul vicepreședinte democrat (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile