Logo Realitatea.md

Moțpan a făcut noi dezvăluiri despre interceptări. De această dată spune că SIS-ul ar fi implicat (VIDEO)

26 Noiembrie 2019, 11:42 // Actualitate

După ce la sfârșitul săptămânii trecute, deputatul fracțiunii parlamentare PPDA, președinte al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moțpan, a dezvăluit că mai mulți cetățeni- jurnaliști, experți și activiști civici ar fi fost interceptați în perioada anilor 2015-2016, de către structurile de forță ale MAI, astăzi parlamentarul a venit cu noi acuzații, unde spune că implicat în aceasta ar fi și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), doar că în altă perioadă de timp.

Moțpan a pomenit despre faptul că, după ce a dat publicității listei cu persoanele interceptate, unde s-ar părea că a fost admisă o eroare, iar veridicitatea informației nu s-ar doveni din cauza unei poze a analistului economic, Sergiu Tofilat, care a fost încărcată de către acesta abia în luna septembrie curent, iar în informațiile sale se pomenește că este din 2015-2016, deputatul a declarat că acest lucru dovedește faptul că interceptările au continuat și în perioada 2017-prezent.

Potrivit președintelui Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, în această perioadă, interceptările ar fi fost făcute de către SIS, și anume de către Direcția apărarea ordinii constituționale, întrucât instituția dispune de instrumentariul și tehnica necesară și specială.

De asemenea, deputatul afirmă că, SIS oferă și altor instituții de forță din țară asistența necesară în astfel de situații când sunt organizate interceptări ale cetățenilor.

Amintim că, ieri, SIS a venit cu o declarație prin care a respins afirmaţiile apărute în spaţiul public despre presupusa implicare a instituţiei în interceptarea unor reprezentanţi mass-media, lideri de opinie şi politicieni. Totodată, Serviciul a condamnat aceste declarații, calificându-le denigratoare și o tentativă a a atrage insituția în dispute cu substrat politic.

VEZI ȘI:

Cavcaliuc ar fi condus operațiunea de interceptare, la indicație, a unei liste de persoane

Cavcaliuc dă de înțeles că PPDA se răzbună pe el, după ce a făcut mai multe dezvăluiri despre Năstase

Ce spun procurorii despre lista persoanelor interceptate

Chiril Moțpan: Securitatea națională a statului este în pericol, Dodon duce negocieri secrete cu PDM

Jizdan, despre „interceptările” care ar fi avut loc în perioada mandatului său de ministru

Citeste tot despre: Chiril Moțpan, interceptări, sis
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile