Logo Realitatea.md

MPay va fi dezvoltat într-un nou concept

25 Noiembrie 2020, 12:12 // Economie

În cadrul unei ședințe publice a fost prezentat noul concept de dezvoltare a Serviciului de plăți electronice MPay. Acesta derivă din Foaia de parcurs a Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic, care este implementată cu suportul USAID și a Guvernului Suediei, pe platforma proiectului Tekwill.

Foto: mei.gov.md

„Putem contribui esențial la asigurarea durabilității economiei naționale pe perioada crizei pandemice, dar și creșterii economice la etapele ulterioare, la diminuarea evaziuni fiscale, combaterea corupției și cel mai important, la facilitarea comerțului electronic, prin creșterea calitativă a infrastructurii de plăți online”, a declarat Anatol Usatîi în cadrul prezentării publice.

Măsurile concrete care urmează a fi realizate pentru modernizarea multidimensională și multifuncțională a sistemului MPay se referă la integrarea tehnică în Sistemul MPay a multitudinii de prestatori de servicii de utilități și diferite servicii comerciale.

Sistemul MPay modernizat va fi în continuare administrat de către Agenția de Guvernare Electronică, în calitate de posesor și deținător al Serviciului MPay. De asemenea, proiectul va contribui esențial la realizarea și unuia din obiectivele strategice ale Băncii Naționale a Moldovei privind sporirea nivelului de utilizare a plăților fără numerar, prin promovarea eficienței, siguranței, accesibilității și caracterului inovator al plăților.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile