Logo Realitatea.md

Munteanu a reacționat la afirmațiile lui Lazăr: Declarații calomnioase și iresponsabile

12 Septembrie 2019, 17:01 // Actualitate

Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), în persoana președintelui acesteia, Igor Munteanu, vine cu precizări referitor la declarațiile făcute astăzi de către ex-ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, care a criticat activitatea Comisiei și a afirmațiilor făcute anterior de Munteanu.

Colaj: realitatea.md

„Comisia de anchetă a Parlamentului are în sarcină să analizeze modul de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice începând cu anul 2013. În procesul de analiză a probelor puse la dispoziția Comisiei, s-au atestat anumite încălcări, examinarea cărora ține de competența organelor de drept.

În cazul conferințelor, precum și a comunicatelor de presă, reprezentanții Comisiei parlamentare nu au făcut publice nume sau învinuiri, acest fapt revenindu-le  organelor de anchetă judiciară la finisarea anchetelor propriu zise. Comisia de anchetă nu se ocupă de etichetări și declarația Dvs. (n.r. Valeriu Lazăr): „trei foști colegi de ai mei din acea listă de cinci persoane, li s-a aplicat ștampila, de cel puțin, trădător de Patrie” – Vă aparține.

Domnul Valeriu Lazăr se arată îngrijorat de faptul, că ne exercităm misiunea și am transmis materialele organelor de anchetă. Suntem de acord cu opinia dumnealui, precum că „nu este plăcut pentru nimeni să devină obiectul unor investigări penale”, este aceiași senzație de indignare, probabil, ca și în cazul cetățenilor ce au fost sărăciți peste noapte de către anumite grupări criminale. 

Ex-Ministrul se simte deranjat și îngrijorat, că decidenții politici își permit declarații până la finisarea investigației și acuză membrii Comisiei de antipatii personale. Comisia nu acuză, ci analizează și organizează audieri publice pentru a transparentiza procesul de investigație, chiar dacă unii deputați din anumite partide se simt deranjați.

Membrii Comisiei Parlamentare de anchetă, vă amintesc, domnule Lazăr, că numele Dvs. nu a fost făcut public înafara Comisiei și vă atenționez, că declarațiile dumneavoastră „Constat că se încalcă prezumpția nevinovăției. Consider că este o calomnie și un atentat la imaginea mea personală și de afaceri” – nu fac altceva decât să vă dăuneze imaginii Dvs”, se arată într-un comunicat emis presei de către Igor Munteanu, drept reacție acuzațiile aduse de Valeriu Lazăr.

Igor Munteanu consideră calomnioase și iresponsabile declarațiile făcute de Valeriu Lazăr și-i sugerează să fie cooperant și să depună mărturii organelor de anchetă penală la momentul solicitării acestora.

Amintim că, astăzi, într-o conferință de presă, fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, că își rezervă dreptul de a ataca în judecată președinții Comisiilor parlamentare de anchetă în cazul Aerorportului Internațional Chișinău și al Băncii de Economii pentru calomnie și lezare a imaginii profesionale și de afaceri.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile