Logo Realitatea.md

Munteanu condamnă declarația lui Țîcu, precum că „Moldova nu este pregătită să aleagă o femeie”. „Este un mare păcat, când un politician utilizează ca armă politică astfel de silogisme”

10 Iulie 2020, 11:48 // Politica

Declarația deptuatuui Octavian Țîcu precum că „Republica Moldova nu este pregătită să aleagă la conducerea țării o femeie”, este cu siguranță cea mai „plină de misoginism grotesc”, auzită din gura unui politician moldovean, în ultimii 10 ani. Cel puțin asta afirmă fostul deputat Valeriu Munteanu, care, la fel ca și Octavian Țîcu, a candidat la funcția de deputat din partea Blocului „ACUM” în frunte cu Maia Sandu la alegerile parlamentare din 2019.

„Republica Moldova totuși nu este un stat din Asia Mijlocie sau din Africa de Est, iar cetățenii noștri au abandonat preceptele medievale conform cărora „Ion a luat-o pe Maria” sau „Ion o ține pe Maria”, demult, majoritatea oamenilor nu mai gândesc în astfel de tipare și este un mare păcat când un politician care se pretinde a fi pro-european și unionist utilizează ca armă politică astfel de silogisme dereglate”, a declarat Valeriu Munteanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit politicianului, „o declarație și o atitudine de acest gen”, „nu are nici o legătură cu realitatea” și „lovește foarte puternic în fundamentele societății pe care muncim cu toții să o clădim, o societate a egalității de șanse, a toleranței și a meritocrației”. „Nu spun toate acestea doar pentru că cresc și educ în demnitate și responsabilitate patru fiice, ci pentru că așa cred că trebuie să gândească și să procedeze orice cetățean al Republicii Moldova”, a conchis Valeriu Munteanu în postarea sa.

Vedeți și: Misoginism cras! Octavian Țîcu despre Maia Sandu: Republica Moldova încă nu este pregătită să voteze o femeie (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile