Logo Realitatea.md

Munteanu, nemulțumit de răspunsul ministrei Babuc la petiția privind diploma de BAC a lui Gaburici: „Mă văd obligat să intru în luptă” (DOC)

05 Februarie 2018, 16:48 // Politica

Liberalii continuă lupta. Despre aceasta a scris într-o postare pe rețele de socializare vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, după ce a primit răspuns la petiția înaintată recent către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin care cerea anularea diplomei de studii a noului ministru al Economiei, Chiril Gaburici.

Astfel, Munteanu a primit astăzi răspunsul, document în care se arată că „petițiile adresate a doua oară, care nu conțin argumente sau informații noi, nu se reexaminează”. 

Acesta a subliniat că nu vrea să polemizez cu ministra Monica Babuc, pentru că am fost colegi în Guvern, însă se vede obligat să intre într-o luptă inegală cu lipsa de transparență. 

„Astfel, având în vedere că Legea cu privire la Guvern nr. 136/2017, stabilește clar și fără echivoc, la art. 16 , litera e) că poate fi membru al Guvernului doar persoana care are studii superioare, declararea nulității diplomei de studii superioare a cetățeanului Chiril Gaburici va duce, inevitabil la încetarea mandatului de ministru al acestuia”, a menționat acesta.

Potrivit lui, liberalii nu se vor opri și vor aborda problema din alt unghi. 

„Driblați fiind prin acest răspuns politico-juridic, vom aborda problema dintr-un alt unghi, dar din aceeași perspectivă și pentru aceeași finalitate – invalidarea, pentru incompatibilitate, a mandatului de ministru a domnului Chiril Gaburici. În cel mai scurt timp vom depune alte demersuri necesare realizării acestui deziderat absolut necesar”, a conchis Munteanu.

Realitatea.md amintește că pe 11 ianuarie, Partidul Liberal a solicitat ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ca diploma de studii medii a noului ministru al Economiei, Chiril Gaburici, să fie anulată, iar în consecință și diploma de studii superioare să fie declarată nulă, cu retragerea titlului de licențiat în economie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile