Logo Realitatea.md

Năstase, după votare: „Un individ încearcă să pună stăpânire pe modelul altui individ aflat acum în căutare”

03 Noiembrie 2019, 09:53 // Societate

„Un individ încearcă să pună stăpânire în țară după modelul altui individ aflat azi în căutare internațională. Se vede în detalii că forțele răului și-au dat mâna. Au promovat o propagandă violentă, un război hibrid în care s-au băgat sute de milioane. Holdingurile lui Dodon și ale lui Plahotniuc încalcă legislația și fac apel către instituțiile responsabile, cum ar fi: Consiliul Audiovizualului, Comisia Electorală Centrală și Procuratura să ia atitudine”. Acestea au fost câteva din declarațiile candidatului la șefia capitalei, Andrei Năstase, după ce și-a exercitat dreptul la vot.

Embed:

Întrebat la ce anume se referă, candidatul a evitat să răspundă cu exactități, însă a adăugat că: „De rezultatul alegerilor de azi depinde viitorul țării noastre. Mai presus de orice partid, de orice majoritate, este țara. Dragi cetățeni, al treilea tur nu există, ieșiți azi la votare. E o zi frumoasă și Dumnezeu ține cu noi”.

„Am votat cu certitudinea că de această dată nimeni nu va îndrăzni și nu va reuși să fure decizia, să ne fure votul așa cum au făcut-o anul trecut. Este esențial să ieșim la vot și să curmăm din tentativa mafiei imobiliare de a se menține la putere”, a adăugat candidatul.

Amintim că, anterior, Igor Dodon a învinuit Guvernul condus de Maia Sandu că „preia cele mai bune practici ale lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al PDM, precum că face la fel ca și guvernarea democrată - schimbă regulile în timpul jocului. El a făcut referire la reevaluarea listei candidaților la funcția de procuror general.

Este de menționat că azi, 3 noiembrie, are loc turul II al alegerilor locale generale, iar pentru șefia capitalei se luptă Andrei Năstase de la Blocul ACUM și Ion Ceban de la PSRM.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Maia Sandu, pregătită pentru moțiunea de cenzură, după alegeri: „Voi da răspunsuri la toate întrebările”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile