Logo Realitatea.md

Năstase a degrevat din funcția de primar. A fost la Primărie și s-a întâlnit cu angajații (VIDEO)

10 Octombrie 2019, 12:07 // Societate

Andrei Năstase, căruia i s-a validat mandatul de primar, în urma alegerilor locale noi din municipiul Chișinău a mers astăzi la Primărie, unde s-a întâlnit funcționarii din cadrul instituției. Acesta și-a suspendat activitatea, pentru a continua campania electorală pentru alegerile din 20 octombrie și i-a predat atribuțiile actualului primar general interimar al Capitalei, Andrian Talmaci.

Primarul validat al Capitalei, a fost întâmpinat la Primărie cu un buchet de flori, pe care ulterior le-a împărțit angajatelor din cadrul instituției.

Captură Video: tv8

Năstase a anunțat că s-a degrevat din funcția și a semnat o decizie prin care l-a numit pe Andrian Talmaci în funcția de primar interimar, pe perioada campaniei electorale în care este antrenat.

Întrebat dacă va insista că să- i fie achitat salariul pentru un an, în care nu și-a îndeplinit atribuțiile de edil al municipiului Chișinău, Năstase a declarat că nu va face acest lucru, pentru că „nu am muncit în această perioadă așa cum ar fi fost corect. De asta niciodată nu m-am gândit să fac acest lucru, iar restul sunt speculații”, a afirmat Andrei Năstase.

De asemenea, candidatul Blocului ACUM, pentru „un nou mandat” la șefia Capitalei, a menționat că încă nu a făcut cunoștință cu decizia instanței de judecată și nu cunoaște dacă Curtea de Apel a dispus încasarea salariului de către acesta, pentru perioada respectivă în care nu a fost în drept să activeze.

Pe de altă parte, unele voci afirmă că, vizita de azi a primarului degrevat, Andrei Năstase, ar putea fi catalogat ca utilizarea resurselor administrative în campania electorală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8273 0.9922%
USD USD 16.9565 0.5688%
RUB RUB 0.2148 -0.9682%
RON RON 4.0680 1.0332%
UAH UAH 0.5991 0.4696%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile