Logo Realitatea.md

Năstase și Slusari, satisfăcuți de decizia CCM, care a hotărât că alegerile parlamentare anticipate nu pot fi organizate concomitent cu cele prezidențiale

07 Iulie 2020, 12:14 // Politica

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, și președintele fraciunii parlamentare, Alexandru Slusari, au venit cu reacții față de decizia Curții Constituționale, prin care a hotărât că nu pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate, concomitent cu cele prezidențiale, în toamna acestui an.

Foto: cotidianul.md

Astfel, cei doi politicieni susțin că decizia de astăzi a Curții Constituționale era „previzibilă și se încadrează cu strictețe în litera și spiritul Constituției Republicii Moldova”.

Cine se aștepta ca textul Constituției să fie din nou interpretat în contextul unor interese politice de moment s-a înșelat. Dacă în Constituție scrie NU, tu, politician oportunist, de ce atentezi la ea bazându-te pe o închiouită matematică a voturilor?”, se întreabă Năstase.

Totodată, acesta spune că „Platforma DA a înterpelat Curtea Constituțională cu sesizări bine argumentate, redactate profesionist și concludente pe teme care nu puteau fi trecute cu vederea”.

„Constatăm cu îngrijorare că decizia politicienilor de a alege calea corectă pentru rezolvarea crizei generalizate prin care trece Republica Moldova întârzie să fie asumată. Se inventează și se susțin mediatic, prin propagandă agresivă, soluții imposibile, neconforme cu legile și Constituție, se caută pretexte, scuze și închipuite motive pentru a nu se demite guvernul Chicu prin moțiune de cenzură și pentru a nu se vota instalarea unui guvern pro-european, profesionist și responsabil, asumat de Platforma DA și susținut de partenerii de dezvoltare, un guvern care poate livra soluții imediate la sutele de probleme care reclamă acest lucru”, a scris Năstase pe Facebook.

Astfel, liderul Platformei DA a venit din nou cu un apel către politicieni. „Fac un apel și de aceasta dată la rațiune și responsabilitate publică către fiecare deputat din Parlamentul Republicii Moldova și îi îndemn să facă ceea ce trebuie pentru țară și pentru milioanele de oameni care așteaptă de la noi soluții concrete pentru situația critică în care cu toții ne aflăm. Oamenii au nevoie de securitate sanitară, socială și economică, nu de combinații politice, juridice sau propagandistice care nu fac altceva decât să distrugă complet țara”, mai spune Năstase.

Cu un mesaj asemănător a venit și Alexandru Slusari, care la fel salută decizia Curții Constituționale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile