Logo Realitatea.md

Năstase l-a concediat din poliție pe „eroul” său. Șeful Direcției nr.6 a INI a fost dat afară pentru abateri în serviciu (DOC)

07 Septembrie 2019, 09:32 // Societate

Șeful Direcției nr.6 Protecția Martorilor, din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Anatol Macovei, un aprig susținător al Platformei Demnitate și Adevăr, precum și unul dintre polițiștii, care la începutul lunii iunie curent, a declarat deschis în fața Parlamentului că recunoaște noul Guvern și Legislativ creat de Blocul ACUM și PSRM, a fost concediat, după ce o anchetă de serviciu a stabilit că acesta a folosit mașina de serviciu în scopuri personale, scrie Deschide.md.

Foto: ziarul de gardă

Potrivit unui ordin, semnat de către viceprim-ministrul, ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, fostul șef al Direcției nr.6 al INI, a fost destituit din funcție, după ce de mai multe ori a folosit mașina de serviciu în scopuri personale și a lipsit de la muncă nemotivat.

În fapt, „la finele lunii iunie, începutul lunii iulie, Anatol Macovei ar fi fost în Ucraina, împreună cu familia sa, folosindu-se de automobilul de serviciu „Dacia Logan SBB 852”, se arată în documentul semnat de către Năstase.

Sursa doc: Deschide.md

Totodată, este de menționat că în luna august curent, Anatol Macovei, s-a ales cu o altă anchetă de serviciu, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal, după ce  l-a agresat și amenințat verbal pe un subaltern. Incidentul ar fi avut loc pe 9 august, într-un local din sectorul Botanica al Capitalei.

„Totul a început după ce Anatol Macovei i-a zis lui Denis Ursu să revină mai repede din concediu, invocând că mai sunt angajați care ar vrea să meargă la odihnă. Lui Macovei nu i-a plăcut răspunsul lui Ursu și i-a tras un pumn în față. Ursu, prin intermediul serviciului 112, a apelat la ajutor, iar la fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Botanica pentru a documenta cazul”, au spus surse din cadrul INI, pentru sursa citată, care au dosit să le fie păstrat anonimatul.

De menționat că, după ce Anatol Macovei, împreună cu încă câțiva polițiști, a ieșit în fața Parlamentului și au anunțat că recunosc noul Guvern și Legislativ creat la începutul lunii iunie, actualul ministru de Interne, Andrei Năstase, a declarat că „Anatol Macovei este eroul său” pentru gestul pe care l-a făcut.

Foto: today.md

Cine este Anatolie Macovei

Anatol Macovei a fost deseori văzut în preajma Partidului Politic Platforma „Demnitate și Adevăr”, partid condus de actualul ministru de Interne Andrei Năstase, Macovei fiind şef al gărzii populare a Platformei. Potrivit Ziarului de Gardă, din această postură a fost implicat în două scandaluri dubioase.

În ianuarie 2016, la un post TV, a fost difuzată o înregistrare audio, în care Macovei ar fi vorbit cu Renato Usatîi, iar jurnaliștii menționau că cei doi, împreună cu Platforma DA, ar fi pus la cale o lovitură de stat. Macovei a negat atunci autenticitatea înregistrărilor.

Tot în acea perioadă, Macovei ar fi lovit un jurnalist al unui portal de știri, în timpul protestelor violente din 20 ianuarie 2016 din fața Parlamentului. La scurt timp, procurorii au anunțat că au deschis un dosar penal pe marginea cazului.

VEZI ȘI:

Disciplina „făcută cu pumnul” la MAI. Anatolie Macovei a agresat un subaltern din Direcția 6. Vezi detalii

Proces penal și anchetă internă, pornite pe cazul agresării de către Anatolie Macovei a subalternului său

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile