Logo Realitatea.md

Năstase: Programul meu va include ce este mai bun în programele altor candidați

23 Octombrie 2019, 07:27 // Politica

Candidatul blocului ACUM la funcția de primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, promite că tot ce este mai bun în programele unor candidați cu care a concurat în primul tur de scrutin se va regăsi în programul său de activitate. Andrei Năstase s-a referit, în special, la programele electorale ale lui Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă. Acesta a refuzat să răspundă clar dacă va accepta propunerea lui Octavian Țîcu de a nu face coaliție în CMC cu socialiștii în schimbul susținerii în turul doi.

„Bunăoară, am găsit niște lucruri foarte bune pe care a insistat Dorin Chirtoacă – continuarea unor proiecte europene care au fost stopate. Bineînțeles, le vom relua și le vom duce până la capăt, poate chiar îmbunătățite”, a declarat Andrei Năstase, potrivit IPN, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Totodată, Andrei Năstase a menționat că l-a remarcat pe candidatul Victor Chironda în campania electorală și i-ar plăcea dacă acesta sau o parte din echipa acestuia i s-ar alătura pentru a munci cot la cot mai departe. „Victor Chironda este un tânăr pe care eu l-am remarcat de mai mult timp. Fac o confesiune. Înainte de a pleca în SUA, m-am întâlnit cu Victor și i-am propus să vină să facem echipă”, a menționat candidatul.

Totodată, Năstase nu a spus clar dacă în Consiliul Municipal Chișinău blocul ACUM va forma o majoritate politică. Acesta a menționat că majoritate se crea în jurul proiectelor. Potrivit lui, consilierii blocului vor înainta proiecte pe care vor aștepta să le susțină orice consilier și invers, vor susține proiectele înaintate de alți consilieri, dacă acestea vor fi îndreptate pentru bunăstarea chișinăuienilor.

Andrei Năstase a acumulat la scrutinul de duminică 31,08% din sufragii, iar contracandidatul său Ion Ceban de la Partidul Socialiștilor – 40,19%..

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile