Logo Realitatea.md

Năstase se visează deja președinte. Îi cere Maiei Sandu să se retragă din cursă și să-l susțină, iar ulterior „îi va oferi o funcție-cheie în stat”

15 Octombrie 2020, 11:29 // Politica

Cerem partenerilor noștri să spună oamenilor adevărul și să comunice public evaluările sociologice calitative repetate și foarte clare care, la fel ca și în anul 2016, nu dau, din păcate, șanse de câștig candidatului PAS în fața lui Igor Dodon, în turul al doilea. Cu un asemenea apel a venit astăzi, Platforma DA, pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)

Potrivit Platformei DA, aceste evaluări la care face referire ar fi cunoscute de toți actorii politici din Republica Moldova. „Aceleași studii sociologice, arată cu limpezime, exact ca în 2016, că singurul candidat capabil să-l învingă pe Igor Dodon este candidatul Platformei Demnitate și Adevăr. Argumentele sociologice au la bază zeci de studii realizate încă de la debutul anului 2020, relevante pentru întreaga populație a Republicii Moldova, iar definiția succesului, în acest caz, are legătură cu activitatea anterioară, trecutul, profilul și personalitatea adversarilor electorali”, se menționează în apel.

În aceste condiții, Platforma Demnitate și Adevăr a decis să lanseze public o propunere „foarte serioasă, coerentă și constructivă de colaborare către Partidul Acțiune și Solidaritate”. „Având în vedere situația actuală, considerăm că Republica Moldova se va putea elibera de Igor Dodon și de regimul pe care acesta îl reprezintă și îl conduce, dacă ideea de unitate și solidaritate națională va fi acceptată de partenerii noștri din PAS și de doamna Maia Sandu”, se mai arată în apelul Platformei DA.

Andrei Năstase îi propune Maia Sandu revenirea PAS în cadrul Blocului ACUM în vederea consolidării forțelor pro-europene și stabilirea unei liste comune pentru alegerile parlamentare anticipate. „Îi solicit doamnei Maia Sandu să pună preț cu adevărat pe cauza noastră națională și să renunțe la cursa electorală pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon. În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximă implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr asumată în campania electorală din toamna anului 2016”, îndeamnă Năstase.

Totodată, acesta se angajează public ca „imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, va demara procedurile legale și constituționale prin care să constituiască o majoritate parlamentară cu desemnarea Maia Sandu în una din funcțiile centrale ale statului”.

„Apelul nostru către doamna Sandu este respectuos, corect, sincer și angajant și îmi doresc să fie anume așa înțeles atât de candidatul PAS, cât și de către toți simpatizanții domniei sale. Doamna Sandu, vă îndemn să fim sinceri și foarte corecți cu noi înșine și cu toți cei care au de gând să ne ofere încrederea și votul lor. Dumneavoastră nu ați reușit să-l învingeți pe Igor Dodon în 2016, având tot sprijinul meu și al Platformei DA. Cu atât mai puține sunt șansele reușitei de această dată”, conchide Năstase.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile