Logo Realitatea.md

Năstase și Sandu, după întâlnirea cu Kozak: Este necesară îmbunătățirea relațiilor Republicii Moldova cu Rusia

04 Iunie 2019, 16:09 // Politica

Situația politică și relațiile economice-comerciale ale Republicii Moldova cu Rusia... Copreședinții Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au oferit o declarație mai desfășurată despre întâlnirea cu vicepremierul rus Dmitri Kozak în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament.

„Ne-am întâlnit cu reprezentantul Federației Ruse, după ce a avut întâlniri cu PSRM și PDM. Am discutat pe mai multe subiecte, care vizează relațiile cu Rusia și Republica Moldova, având în vedere un număr enorm de cetățeni moldoveni care azi sunt stabiliți și muncesc acolo. Am explicat că reprezentăm o forță pro-europeană cu angajamente clare de implementare a Acordului de Asociere”, a declarat Andrei Năstase.

Tot liderul PPDA a spus că au discutat și despre relațiile economice-comerciale, în urma cărora ar avea de suferit populația, având în vedere producătorii autohtoni.

În același timp, și președinta PAS a confirmat necesitatea îmbunătățirii relațiilor Republicii Moldova cu Federația Rusă.

Amintim că ieri, la amiază, când au fost întrebați dacă vor merge la această întâlnire, Blocul ACUM nu era decis, însă până-n seară totuși au avut o întrevedere cu Dmitri Kozak.

„În momentul în care se va lua o decizie finală, noi vă vom anunța. Europenii nu ne pot cere nimic, ei se pot da doar cu părerea. Deciziile sunt luate de exponenții Blocului ACUM: conștient și în mod asumat”, au răspuns copreședinții Blocului ACUM atunci, când au fost întrebați dacă este adevărat că europenii le-au cerut să nu meargă la întrevedere, odată ce Dmitri Kozak se află în lista neagră a UE.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Nu putem ceda funcția de speaker... Poziția PSRM după negocierile de azi cu ACUM

Blocul ACUM este gata să voteze la funcția de președinte al Parlamentului candidatul PSRM, dar cu o singură condiție

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0000%
USD USD 17.4778 0.0000%
RUB RUB 0.2737 0.0000%
RON RON 4.0577 0.0000%
UAH UAH 0.7329 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile