Logo Realitatea.md

Năstase spune că Platforma DA este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate

24 Noiembrie 2020, 12:07 // Politica

În contextul discuțiilor despre declanșarea unor alegeri parlamentare anticipate și reuniunea Blocului ACUM, Andrei Năstase afirmă că este unul dintre oamenii care a optat pentru crearea blocului respectiv. Cât despre alegerile parlamentare anticipate, politicianul declară că formațiunea pe care o conduce este gata pentru un astfel de scrutin. Declarații în acest sens au fost făcute la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Am fost inițiatorul blocului ACUM și am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru ca blocul să reziste în timp Eu cred că în momentul de față fiecare dintre părțile noastre trebuie să se regăsească, altele să se reinventeze. Platforma DA în momentul de față este pe o linie de reinventare, să spun așa, și bineînțeles că toate deciziile rămân la discreția forurilor statutare”, a declarat liderul Platformei DA.

Totodată, a spus că Partidul Platforma DA este „pe o linie de reinventare”. „Partidul trebuie să se reinventeze. 5 ani am muncit, am luptat. Când spune reinventare vorbesc despre program, strategia de dezvoltare a partidului, de atragere a mai multor oameni din mai multe segmente sociale. Noi trebuie să demonstrăm şi perspectivă, şi direcţie de dezvoltare a partidului, dar şi să aducem la cunoştinţa opiniei publice a proiectului nostru de ţară. Când vorbesc de reinventare înseamnă să adăugăm la ceea ce avem mai multă dezvoltare, mai multă acţiune, mai multă asumare”.

„Este prematur să discutăm despre aceste lucruri având în vedere că nici nu sunt declanșate și nici nu avem prea multe perspective cu alegerile anticipate. Cert este că Platforma Demnitate și Adevăr este pregătită pentru alegerile anticipate și ni le dorim pentru că ceea ce reprezintă astăzi Parlamentul nu este voință liber exprimată de cetățeni”, a adăugat Andrei Năstase.

Ce ţine de rezultatul său obţinut în primul tur alegerile prezidenţiale, de circa 3% din voturi, Andrei Năstase spune că „este o cădere”, însă a învăţat din aceasta: „Viaţa unui politician nu este doar din succese, este şi din înfrângeri. Mi s-a mai întâmplat. Eu ştiu să învăţ din înfrângeri, asta este important. Acest scor mi-l asum în totalitate, Nu am tendinţa să dau vina pe cineva, indiferent de circumstanţe. Îmi asum în totalitate”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile