Logo Realitatea.md

Năstase vrea ca procurorii să constate „fapta anticonstituțională” a lui Dodon de i se adresa lui Krasnoselski cu „președinte”

03 August 2020, 11:51 // Politica

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a depus luni, 3 august, o sesizare la Procuratura Generală, după ce șeful statului, Igor Dodon, i-a zis „președinte” liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul întrevederii pe care cei doi au avut-o la vila prezidențială de la Condrița. Politicianul a calificat acest gest unul anticonstituțional.

„Încep săptămâna cu o sesizare la Procuratura Generală pe marginea actului imoral și anticonstituțional al președintelui Dodon de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste. Este o ilegalitate, care, coroborată cu operațiunea "Bolișoi paket" și tentativa de federalizare a țării pe care le-am deconspirat încă în 2018, constituie un act de trădare de țără și un grav atentat la statul Republica Moldova, care potrivit art.1 din Constituție este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil. În timp ce politicienii oportuniști și populiști, ghidați de călăuzele lor externe au preferat să tacă, eu am ales să acționez. Și așa voi face mereu, pentru că președintele Republicii Moldova trebuie să fie, conform art. 77 din Constituție, garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale, nu un trădător ordinar de țară”, a anunțat Năstase, pe contul său de Facebook.

Anterior, politicianul a declarat că acesta ar fi un nou context pentru a înainta o altă moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu, iar un plus de presiune asupra guvernării ar fi protestele societății civile.

Realitatea.md amintește că Igor Dodon i s-a adresat lui Vadim Krasnoselski cu „președinte al Transnistriei”, în cadrul discuției din 28 iulie. Deși reacția societății a fost extrem de vehementă, președinția a comunicat că a fost vorba despre „un context protocolar”.

CITEȘTE ȘI:

Dodon l-a primit pe separatistul Krasnoselski la reședința de stat de la Condrița ca pe un oficial (FOTO/VIDEO)

Cele (1)2 fețe ale lui Dodon. Îl numește „președinte al Transnistriei” pe Vadim Krasnoselski pentru presa de la Tiraspol (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile