Logo Realitatea.md

Năstase vrea reluarea anchetei penale privind finanțarea din Rusia a PSRM. A cerut anularea ordonanţei PA (VIDEO)

19 Noiembrie 2019, 10:53 // Societate

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a depus o sesizare prin care cere anularea ordonanței de încetare a urmăririi penale privind finanțarea PSRM din Rusia, emisă anterior de către Procuratura Anticorupție, anchetă, pornită în baza înregistrărilor video ale unor discuții purtate între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc la sediul PDM, în timpul crizei politice din iunie curent.

Amintim că, anterior, Procuratura Anticorupție, a respins cererea de iniţiere a unui proces penal privind finanţarea ilegală din străinătate a PSRM şi tragerea la răspundere a preşedintelui Igor Dodon pentru trădare de patrie.

Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat în baza marginea imaginilor video publicate de mass media, unde, șeful statului, Igor Dodon, îi spunea fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, că pentru întreținerea formațiunii socialiștilor, rușii ar aloca lunar între 600 și 700 de mii de dolari.

Deși, Procuratura Anticorupție s-a sesizat pe această cauză, la 8 iulie curent, a fost emisă o ordonanță de refuz în pornirea unui dosar penal, deoarece „nu s-au confirmat careva acțiuni de finanțare ilegală a PSRM", după verificările efectuate drept urmare a apariției în public a înregistrării video a discuției dintre președintele Igor Dodon, fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și fostul vicepreședinte la PDM Serghei Iaralov.

Președintele PPDA, Andrei Năstase, a declarat, astăzi, că imaginile video apărute în presă sunt veridice după ce ar fi fost probate de către specialiști şi că urmează a fi examinate dovadă în această cauză.

La același subiect:

PROBĂ VIDEO nr. 1 care ar dovedi că Igor Dodon a vrut federalizarea țării

Dodon promite că Rusia va închide dosarele pe numele lui Plahotniuc după acordul de federalizare (PROBA VIDEO nr.2)

(doc) Procuratura Anticorupție va investiga creditele PSRM-ului din Bahamas cu care Dodon s-ar fi făcut șef de stat

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile