Logo Realitatea.md

NATO va oferi în continuare asistență Moldovei pentru a moderniza sectorul de securitate şi apărare al țării

09 Octombrie 2018, 20:34 // Actualitate

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) va oferi în continuare expertiza şi asistenţa necesară în promovarea reformelor, în special în modernizarea sectorului de securitate şi apărare al Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute astăzi de către Secretarul General NATO pentru Afaceri Politice şi Politica de Securitate, James Appathurai, la întrevederea de astăzi cu Secretarul de Stat, al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean.

Foto: MAEIE

Secretarul de Stat moldovean a subliniat interesul ţării noastre pentru dezvoltarea dialogului politic şi a cooperării practice cu Alianţa Nord-Atlantică în conformitate cu prevederile Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova-NATO. Oficialul a exprimat intenţia autorităţilor moldoveneşti de a continua procesul de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare naţională în conformitate cu noile evoluţii şi cerinţe ale mediului actual de securitate, fiind urmărit scopul consolidării securităţii ţării şi a cetăţenilor Republicii Moldova.

La rândul său, James Appathurai a subliniat disponibilitatea Alianţei de a oferi în continuare expertiza şi asistenţa necesară în promovarea reformelor, în special în modernizarea sectorului de securitate şi apărare al Republicii Moldova.

Interlocutorii au examinat acţiunile care urmează să fie întreprinse în cadrul mai multor programe şi domenii de cooperare, printre acestea numărându-se Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, implementarea proiectelor în cadrul Programului Ştiinţa pentru Pace şi Securitate, conlucrarea în combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii.

La 10 octombrie curent, Tatiana Molcean şi James Appathurai vor participa cu discursuri la conferinţa cu genericul „Parteneriatul Republica Moldova – NATO: realizări şi perspective", eveniment organizat la Chişinău în cadrul „Zilelor NATO în Republica Moldova".

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1295 -0.5112%
USD USD 17.6496 -0.3095%
RUB RUB 0.2786 0.1798%
RON RON 4.0056 -0.7385%
UAH UAH 0.7221 -0.2211%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile