Logo Realitatea.md

Neînțelegeri pe interior. Organizația teritorială PAS Hâncești îl va susține la alegeri pe Grigore Cobzac, nu pe Olesea Stamati

25 Ianuarie 2020, 11:38 // Politica

Organizația orășenească Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate anunță că nu o va susține pe Olesea Stamate, la funcția de deputat în cadrul alegerilor din 15 martie, așa cum a decis Consiliul Politic Național al formațiunii în ședința de săptămâna trecută. Marcel Petrușan, președinte al Organizației, a scris pe Facebook că la nivel local s-a luat decizia de a-l susține pe Grigore Cobzac, candidat independent.

Foto Simbol

„Noi, cei din Hâncești, permanent am mizat pe un principiu democratic în luarea deciziilor. Prin urmare, având candidatul desemnat de centru, d-na Stamati și un candidat membru PAS, înaintat de noi, d-nul Cobzac, am hotărât dilema prin vot. Unanim, colegii au ales candidatura d-nului Cobzac, pe care și îl vom susține”, a scris Marcel Petrușan.

Și PAS și formulat poziția într-o postare pe Facebook privind situația din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești și decizia lui Grigore Cobzac de a se înregistra în calitate de candidat independent. „În discuțiile cu conducerea partidului acesta a declarat că nu intenționează să candideze la aceste alegeri. Regretăm situația creată. PAS o va susține în continuare pe doamna Olesea Stamate, desemnată în calitate de candidat de către Consiliul Politic Național PAS”, se spune în precizare.

Vineri, 24 ianuarie, în ultima zi de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă și de solicitare a listelor de subscripție, cerere a depus Grigore Cobzac, pentru a candida independent. Grigore Cobzac a fost anterior deputat PLDM. La alegerile din 24 februarie 2019 a candidat la funcția de deputat pe această circumscripție din partea Blocului ACUM, dar nu a reușit să obțină mandatul, fiind al doilea după democratul Alexandru Botnari. Ultimul și-a depus mandatul de deputat în favoarea celui de primar, obținut în luna noiembrie 2019.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0693 -0.2282%
USD USD 18.3389 0.9246%
RUB RUB 0.2328 2.3297%
RON RON 4.1569 -0.2136%
UAH UAH 0.6624 2.3328%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile