Logo Realitatea.md

Nemulțumiți că au fost stopați în trafic, trei bărbați s-au plâns la SPIA că polițiștii le-au cerut bani și i-au bătut. Imaginile video au arătat altceva

29 Octombrie 2020, 16:48 // Societate

Trei bărbați din Strășeni, cu vârstele cuprinse între 27 și 59 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de mărturii mincinoase. Aceștia s-au plâns la Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, declarând că, fiind stopați în trafic, polițiștii le-au cerut bani, după care i-au agresat fizic. Din fericire, în preajmă era o cameră de supraveghere care a surprins momentul, iar declarațiile celor trei nu s-au adeverit.

foto: politia.md

Cazul a avut loc la data de 3 octombrie când polițiștii din Criuleni au stopat un microbuz care transporta 12 metri steri de material lemnos, fără acte de proveniență. Mai mult, șoferul nu deținea actele necesare care permit exploatarea tehnică a transportului. În autovehicul se mai aflau și alți bărbați.

Potrivit Poliției, „nemulțumiți că au fost stopați și documentați, pentru a scăpa de pedeapsă și a defăima imaginea poliției, bărbații, în urma unei înțelegeri cu doi complicii de-ai lor, au sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, despre faptul că, la momentul stopării și verificării microbuzului cu încărcătură, angajații poliției au solicitat surse bănești, după care i-ar fi agresat fizic”.

În urma investigațiilor efectuate de către procurorii Procuraturii Criuleni, la 27 octombrie a fost adoptată ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale și clasarea procesului penal, constatându-se că atât pretinsa parte vătămată, cât și martorii audiați au depus mărturii mincinoase în cadrul procesului penal.

În acest caz, Procuratura din Criuleni a pornit două cauze penale pentru denunţarea falsă sau plângerea falsă și declaraţia mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă. Conform legii, persoana culpabilă de asemenea infracțiune, riscă amendă în mărime de la 27.500 la 57.500 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Conform Poliției doi dintre cei reținuți pentru 72 de ore nu sunt la prima abatere, anterior fiind judecați, unul pentru escrocherie, iar altul pentru omor premeditat.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile