Logo Realitatea.md

Nepotul năzbâtios al deputatului PSRM Furculiță! Video și audio, despre un dosar penal: „Totul o să fie ciotka”

09 Noiembrie 2020, 12:13 // Politica

De la dosar penal, cu luarea permisului de conducere, la amendă... Săptămâna trecută, pe adresa electronică a mai multor instituții de presă, a ajuns o înregistrare telefonică în care un tânăr se laudă unui amic despre cum un oarecare Cornel, care îi este rudă, a fluturat cu legitimația de deputat în fața polițiștilor, după ce aceștia l-au tras pe dreapta la ieșirea din Chișinău și l-au supus testului cu aparatul Dragger. Nordnews.md, în cadrul unei investigații, a aflat că ar fi vorba de nimeni altul decât deputatul PSRM Corneliu Furculiță. 

Sursa citată scrie că individul care se laudă prietenului cu aventurile și pilele sale se numește Sergiu Gorea, în vârstă de 28 de ani, originar din satul Răuțel, raionul Fălești. Acesta este nepotul familiei deputatului PSRM Corneliu Furculiță, mai exact fiul fratelui soției sale, Ludmila Furculiță.

Rezultatele testului Dragger au arătat că avuse o concetrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la Dispensarul Narcologic, pentru a-i fi preluate probe de sânge.

Pentru a afla situația, Sergiu Gorea a fost telefonat de mătușa sa, Ludmila Furculiță. Aceasta a transmis telefonul soțului ei, deputatul PSRM Corneliu Furculiță. În audio, alesul poporului îi sugerează lui Gorea să nu vorbească cu polițiștii, să nu-i caute, iar dacă o să fie sunat, să le spună că nu are avocat.

Colegii de la Nordnews.md au mai aflat că Sergiu Gorea nu ar fi la prima abatere. Însăși mătușa sa se arată nedumerită de încălcările nepotului năzbâtios.

O altă înregistrare telefonică care a fost analizată în cadrul anchetei este discuția avută între ofițerul de urmărire penală Constantin Andronic, de la Inspectoratul de Poliție Buiucani, și Sergiu Gorea. Ultimul a fost sunat pentru a fi citat la audieri în calitate de bănuit. Mai multe însă pot fi citite în articolul integral, pe acest link.

Sergiu Gorea a fost surprins de echipa de filmare la volanului unui automobil de marca Renault, model Kangoo. Acesta a refuzat să discute. Nici mătușa sa și nici deputatul Corneliu Furculiță nu au comentat informația.

Citeste tot despre: Corneliu Furculiță, nepot
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile