Logo Realitatea.md

Nici candidați, nici anularea concursului! CSP nu a primit încă vreo înștiințare de la MJ privind soarta concursului pentru funcția de procuror general

06 Noiembrie 2019, 15:07 // Actualitate

Deși urma să primească încă luni lista scurtă a candidaților preselectați la funcția de procuror general, Consiliul Superior al Procurorilor nu a primit nici până astăzi rezultatele Comisiei de preselecție de la Ministerul Justiției. La fel, CSP nu a primit nici ordinul ministrei Olesea Stamate care ar anula oridnul privind rezultatele concursului. Cel puțin asta declară președinta CSP, Angela Motuzoc. 

După ședința eșuată de astăzi a CSP, Motuzoc a refuzat să răspundă la întrebarea dacă a trecut sau nu termenul de selctare a unui nou procuror general. Potrivit ei, concursul este „în derulare”, și ar fi incorect să se expună, „dat fiind faptul că urmează Consiliul să se expună într-o ședință ordinară la acest subiect”.

Cu toate acestea, ea a menționat că „Consiliul se va conforma rigorilor legale”.

„Este un concurs în derulare care a fost anulat. Adică,nu am văzut la acest moment nici acel ordin al ministrului Justiției prin care s-a anulat concursul, nu am văzut nici acea hotărâre care desemna acei candidați selectați. Și, după cum cunoașteți, cu doar puțin timp în urmă, în cadrul ședinței Guvernului, a fost acest exercițiu efectuat și nu pot să mă expun la acest moment”, a mai spus președintele CSP.

Potrivit Angelei Motuzoc, dosarele și listele candidaților urma să fie prezentate Consiliului Superior al Procurorilor încă în ziua de luni. Nici până în prezent însă, potrivit ei, acestea nu au fost înregistrate la Aparatul Consiliului.

Vedeți și: Consiliul Superior al Procurorilor, în imposibilitate de a se întruni în ședință, din cauza noilor săi membri din partea societății civile

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile