Logo Realitatea.md

Nici directorul CNA nu va veni la audierile din Parlament privind „furtul miliardului”. Explicația lui Bogdan Zumbreanu (DOC)

03 Octombrie 2018, 12:33 // Actualitate

După ce procurorul general Eduard Harunjen a informat conducerea Legislativului că nu va veni la audierile parlamentare legate de „furtul miliardului”, ieri, șeful Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, a expediat președintelui Parlamentului, Andrian Candu, o scrisoare similară, în care anunță că nu va veni la audierile programate pentru data de 4 octombrie. Motivul șefului CNA este însă altul.

Foto simbol: Bogdan Zumbreanu, directorul CNA

Astfel, potrivit scrisorii adresate de Bogdan Zumbreanu lui Andrian Candu, publicată de portalui Deschide.md, motivul invocat de șeful CNA pentru a nu se prezenta la audierile parlamentare ține de misiunea comitetului de experți MONEYVAL din cadrul Consiliului Europei, care se află la Chișinău în perioada 1-12 octombrie. Zumbreanu susține că sesiunile de lucru cu experții europeni au loc la CNA și el nu poate lipsi de la aceste întruniri. 

Directorul CNA a solicitat în scrisoare ca audierile date să fie amânate pentru o altă zi. Astfel, azi, membrii Biroului Permanent urmează să se întrunească la ora 14:00 în ședință, pentru a lua o decizie privind aceste audieri. 

DOC: Deschide.md

Amintim că, acum două zile, procurorul general Eduard Harunjen a informat Legislativul că nu va fi prezent la audierile prlamentare privind „furtul miliardului”, din motiv că acest lucru „contravine principiilor universale de înfăptuire a justiției”.

Decizia organizării audierilor pe acest subiect a fost luată de parlamentarii și parlamentarele din Legislativul autohton la ședința anterioară, din data de 27 septembrie. La raport au fost chemați: guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea; directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu; procurorul general, Eduard Harunjen și șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile