Logo Realitatea.md

Nici laie, nici balaie! ACUM răspunde dacă va merge mâine la întrevedere cu PSRM

10 Aprilie 2019, 13:05 // Alegeri

"Blocul ACUM rămâne consecvent angajamentului de eliberare a statului din captivitatea regimului oligarhic. Blocul ACUM este în continuare pentru discuții pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM". Acesta este un prim răspuns al Blocului politic ACUM la invitația lansată astăzi de către PSRM prin care a fost invitat mâine pentru o nouă discuție cu privire la crearea unei majorități parlamentare.

Potrivit ACUM, discuțiile cu fracțiunea PSRM sunt posibile pe platforma parlamentară și dacă există un angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim.

Totodată, Blocul politic ACUM a cerut reluarea de urgență a ședinței Parlamentului, menționând că au înregistrat o cerere adresată deputatului fracțiunii PSRM, domnul Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze ședința de constituire a Parlamentului.

Realitatea.md amintește că PSRM a lansat astăzi, 10 aprilie, o nouă invitație la discuții pentru Blocul politic ACUM. Astfel, liderii blocului, Maia Sandu și Andrei Năstase, sunt așteptați joi, începând cu ora 11:00, în incinta Paralmentului Republicii Moldova. Partidul va fi reprezentat de către Zinaida Greceanîi, Vlad Batrâncea și Ion Ceban.

Video:

(VIDEO) PSRM lansează o invitație finală către ACUM pentru crearea unei coaliții de guvernare

(VIDO) PSRM, gata să meargă la anticipate dacă nu vor ajunge la un compromis cu cei din Blocul ACUM

(VIDEO) Din culisele blocajului politic! Dodon cât pe ce să "cadă de pe scaun" după ce ar fi aflat despre o situație internă de la ACUM

(VIDEO) Igor Dodon, adresare către Maia Sandu și Andrei Năstase: De unde v-ați luat așa virgini

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.0000%
USD USD 17.5802 0.0000%
RUB RUB 0.2745 0.0000%
RON RON 4.0546 0.0000%
UAH UAH 0.7255 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile