Logo Realitatea.md

Niciun bugetar nu va avea un salariu mai mic decât în prezent. Precizările lui Armașu privind reforma salarizării

10 Noiembrie 2018, 10:41 // Economie

Niciun bugetar nu va avea un salariu mai mic decât în prezent, în urma reformei salarizării, iar discrepanța dintre salariul cel mai mic și cel mai mare se va reduce de la 33 de unități la 15. Declarațiile au fost făcut de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, la ultima ședință a Clubului de presă al Guvernului, unde a fost discutat subiectul privind reforma salarizării în sectorul bugetar.

Astfel, a explicat Octavian Armașu, bugetarii care primesc acum salarii mai mari decât cele stabilite, în noua grilă vor avea un salariu de bază mai mic, însă vor beneficia de mai multe compensații, încât veniturile lor să fie aceleași ca în prezent.

De asemenea, persoanele care primesc acum cele mai mici salarii vor avea acum un salariu de bază mai mare, fapt care le va aduce un venit mai semnificativ.

"Cu implementarea legii, nimeni nu va pierde din salariu și nu va avea un salariu mai mic de 2 mii de lei. Salariul doar va crește. Avem acum un mecanism care ne va permite ca în fiecare an salariul să fie revizuit pentru a fi majorat cel puțin în funcție de rata inflației", a spus Octavian Armașu.

În cadrul ședinței, au mai fost clarificate și alte aspecte ale Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, dar și ale reformei fiscale. Totodată, au fost puse în discuție și unele prevederi ale Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019, aprobată recent de Cabinetul de miniștri.

Ministrul Finanțelor a accentuat că această lege corespunde în totalitate priorităților Guvernului, stabilite la începutul anului  2018.

Citește și:

Salarii mai MARI pentru bugetari. Guvernul a aprobat reforma salarizării

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile