Logo Realitatea.md

Nicolae Eșanu despre expulzarea cetățenilor turci: „Sper că în mapele SIS există documente solide care justifică acest lucru”

06 Septembrie 2018, 16:03 // Actualitate

Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, a venit cu o reacție după „operațiunea antitero” a Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în urma căreia au fost expulzate șapte persoane turce de pe teritoriul țării noastre.

Foto: protv.md

„Sper că în mapele SIS există documente solide care justifică expulzarea cetățenilor turci pentru că din comunicatul lor rezultă că de o condamnare la CtEDO scăpăm doar dacă cei expulzați nu se vor adresa”, a scris secretarul de stat al Ministerului Justiției pe Facebook.

Amintim că, astăzi Serviciul de Informaţii şi Securitate a desfăşurat în această dimineaţă, o operaţiune complexă, pe linia prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, în mai multe localităţi din ţară. În rezultat, șapte persoane au fost expulzate din Republica Moldova.

De menționat că, până la această oră, Ambasada Turciei în Republica Moldova nu a venit nici cu o reacție, față operațiunea de amploare a forțelor de ordine de la noi din țară. Presa internațională scrie, referitor la acest subiect că la operațiune ar fi participat și serviciile speciale ale Turciei.

Vezi și:

UPDATE! Operațiunea SIS: Șapte cetățeni străini au fost expulzați din Republica Moldova (VIDEO)

Precizare SIS privind operațiunea antitero: „Persoanele nu au fost reținute, ci doar expulzate”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile