Logo Realitatea.md

Nicolae Negru, despre investigația Dossier: „Avem dovada că Dodon este un informator al serviciilor secrete ruse”

19 Octombrie 2020, 18:36 // Politica

Comisia Electorală Centrală (CEC) ar trebui să-l excludă imediat pe candidatul Igor Dodon din cursa electorală prezidențială, după ce astăzi a apărut investigația realizată de Centrul „Dossier” și Rise, consideră editorialistul Ziarului Național, Nicolae Negru.

„Avem dovada că președintele R. Moldova, statalistul de frunte, campionul moldovenismului, este un sicofant, informator al serviciilor secrete ruse, că politica externă „echilibrată” a lui Dodon este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. Este o rușine națională că un președinte al unui stat, care se vrea „suveran și independent”, își coordonează cu Moscova discursul său la conferința în problemele securității de la Munchen”, a precizat editorialistul Ziarului Național.

Vedeți și: Dovada lucrurilor știute: Cum Kremlinul influențează agenda politică din Moldova. Candidații la prezidențiale în hârtiile generalului Cernov

Potrivit lui Nicolae Negru, această investigație, care dezvăluie doar vârful icebergului, ar trebui trimisă lui Serghei Lavrov.

„El îl admonesta, săptămâna trecută, pe Ambasadorul SUA că s-ar implica în alegerile prezidențiale din Republica Moldova și i-ar împiedica pe moldoveni să-și hotărască ei înșiși soarta, știind prea bine cine de fapt își bagă nasul cu adevărat în oalele statelor vecine cu Rusia. Declarația lui Lavrov e o mostră de perfidie și fariseism, în tradiția seculară a politicii imperiale ruse”, punctează Nicolae Negru.

Investigația denotă că Igor Dodon este „un trădător”, mai consideră editorialistul.

„Dodon ar trebui să-și dea imediat demisia, iar CEC – să-l excludă din lista candidaților pentru cursa prezidențială. Un trădător nu are dreptul să candideze la funcția de președinte al Republicii Moldova”, crede Nicolae Negru.

Sursa citată a mai adăugat că investigația confirmă presupunerile potrivit cărora „Rusia îi excită și îi ghidează pe separatiștii găgăuzi, întreține jăraticul discordiei, al românofobiei și antieuropenismului în Republica Moldova și că se folosește în acțiunile sale diversioniste de un șir de politicieni locali, idioți utili ai neoimperialismului rus”.

Vedeți și: Cine sunt polit-tehnologii ruși desantați la Chișinău pentru campania lui Igor Dodon

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4103 0.5320%
USD USD 17.1898 0.2274%
RUB RUB 0.2260 0.5785%
RON RON 4.1882 0.5305%
UAH UAH 0.6062 -0.0330%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile